elefant.ro
More

  TRANSPORTUL PUBLIC DIN PASCANI, INCOTRO?

  Transportul public din Paşcani se afla la răscruce de drumuri. Conducerea RAGCL Paşcani, unitate care prestează acest serviciu, a depus cererea de intrare în insolventa, aşa cum a primit mandat din partea consilierilor păşcăneni.

  Mai mult societatea locală de salubritate a adăugat în statut şi serviciul de transport în comun, tot cu aprobarea legislativului local. Managerul unităţii spune că este pregătit să închirieze sau să achiziţioneze în rate 5-6 autobuze Euro 4, cu aer condiţionat şi să transfere maxin 11 salariaţi de la RAGCL, pentru a prelua serviciul de transport public local, dacă va fi o hotărâre în acest sens.

  Primarul Dumitru Pantazi dar şi consilierii PSD nu au exprimat o poziţie tranşată pe acesta tema. Aşadar soluţia de transfer a transportului de la RAGCL la societatea de salubritate pare să fie una de avarie în cază că regia va fi închisă.

  Consilierii din opozite, au anunţat că nu ar fi de acord delegarea serviciului de transport la societatea de salubritate şi ca un astfel de proiect nu ar trece fără acordul lor fiind necesare cel puţin 2/3 din voturi. Au propus în schimb formarea unui grup de lucru în care să fie discutată acesta problemă.

  De cealaltă parte consilierul PMP Sorin Olariu a precizat că cea mai bună variantă ar fi externalizarea serviciului de transport public local prin licitaţie, unei societăţi private. Preţul şi condiţiile de funcţionare ar putea fi controlate de Consiliul Local prin Caietul de Sarcini şi contract. Mai mult municipalitatea nu ar cheltui ci ar încasa bani din serviciul de transport pe care i-ar putea aloca pentru subvenţii şi gratuităţi de transport categoriilor defavorizate.
  Un alt lider politic local, o altă opinie.

  Cristian Răţoi de la Pro România susţine o soluţie ar fi că serviciul de transport să fie preluat de o nouă societate, fără datorii, nu de salubritate, dar trebuie făcute analize serioase. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
  Menţionăm că BIT TV a încercat să afle şi ce soluţii ar avea celelalte formaţiuni politice din Paşcani privind salvarea transportului în comun. Nu am obţinut nici un raspuns concret, atât din partea consilierilor PNL cât şi al reprezentanţilor USR.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum administrează societatea consilierului Pintilie, asociaţiile de proprietari. Doar „servicii de contabilitate”, nu şi de reparaţii şi întreţinere. Profituri de zeci de mii de...

  Proiectul consilierilor din opoziţie privind finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor de proprietari în vederea salubrizării şi reparării subsolurilor blocurilor, respins din motive...

  Pascaniul, mai frumos! Gazon pe strada Moldovei, mobilier urban nou

  Continua actiunea de infrumusetare a municipiului Pascani. Dupa ce in luna aprilie a.c. a fost montat gazonul in zona centrala a orasului, de la...

  Din nou peste 400 de cazuri noi de COVID! Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit 28.000 în România

  Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv,...

  Opinii