29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021

ZIUA EROILOR LA PASCANI, TARGU FRUMOS SI HARLAU

creditfix.ro
elefant.ro
creditprime.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro
fashiondays.ro
oferta.oceancredit.ro
credius.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Joi 6 iunie, crestinii ortodocsi praznuiesc marea sarbatoare a “Inaltarii Domnului”. Tot în această zi este celebrata Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, cand sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care si-au pierdut viata pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă

In toata tara ziua de ziua eroilor sunt organizate evenimente deosebite, ceremonii militare și religioase. Si la pascani ziua a fost marcata de autoritatile locale care au depus coroane la monumentele din municipiu si suburbii.

Festivitatile au inceput in jurul orei 08.30 la monumentul de la Biserica din suburbia Lunca Pascani. S-au depus coroane si la Monumentele de la Bisericile din Blagești, Sodomeni si Gastesti, la Monumentul de la  Biserica Sfinții Voievozi, la Troita Cartier Fantanele si la Monumentul de pe  str. Ștefan cel Mare. Depunerile de coroane s-au  incheiat in jurul orei 11.30 la Biserica Inaltarea Domnului unde este si cimitirul municipal.

La eveniment au participat reprezentati ai adminsitratiei locale, politicieni si sefi de institutii publice precum si reprezentanti ai societatilor comerciale.

O actiune similara a avut loc si in orasul Targu Frumos. Reprezentantii institutiilor publice si ale unor societati comerciale au adus un omagiu eroilor cazuti pe campul de lupta.

De asemenea in orasul Harlau administratia  locala a organizat  o depunere de coroane la monumentele  eroilor.

Mentionam ca autorităţile statului român au hotărât, in semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului.

Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
30.2 °
28.8 °
65 %
1.9kmh
0 %
mie
27 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
24 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI