0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Se închide un sens de circulație din centrul Pașcaniului. A început toaletarea copacilor – FOTO

Un sens de circulație din centrul municipiului Pașcani, strada Ștefan cel Mare, de la magazinul Profi până la oficiul poștal va fi închis de luni și până vineri, săptămâna viitoare, 14-18 februarie, în intervalul orar 7:30 – 15:00. Informațiile au fost făcute publice în ședința comisiei de circulație ce a avut loc la Primăria Pașcani, joi, 10 februarie, de la ora 10:00.

Va fi interzisă și parcarea mașinilor, pe sensul de circulație închis, cel dinspre partea cu magazinele din centru. Autoritățile locale au motivat această decizie, deoarece va avea loc toaletarea copacilor din zona. Lucrările sunt necesare în contextul în care de la 1 martie ar urma să înceapă lucrările de modernizare a iluminatului public și vor fi puși stâlpi cu lămpi LED.

Viceprimarul, Cristian Rățoi, a precizat că toți castanii trebuie toaletati și este posibil că unii arbori să fie scoși, dacă împiedică amplasarea stâlpilor.

De precizat este și faptul joi, 10 februarie, muncitorii de la Gospodăria Comunală au început toaletările și chiar au doborât mai mulți copaci de pe strada Ștefan cel Mare, de lângă sediul clădirii Serviciului de Evidență a Populației Pașcani, dar și de lângă Banca Comercială Română. Acțiunea ar urma să continue până spre Casa de Cultură. Potrivit reprezentanților primăriei, copacii care au fost tăiați erau considerați periculoși, fiind uscați și bătrâni.

Consilierul local, Sorin Olariu, contesta acțiunile primăriei pe motiv că tăierilor sunt ilegale și că municipalitatea ar trebuie să aibă grijă de arborii ce asigura oxigenul pascanenilor și mențin în limite normale, calitatea aerului.

De precizat este și faptul că într-un răspuns pentru BIT TV, de la începutul acestui an, la subiectul privind tăierea gardului viu de lângă parcul de pe aleea care duce la Palatul Cantacuzino, reprezentanții Primăriei Pașcani au precizat că „viziunea administrației locale pentru spațiile verzi din zona urbană se centrează pe simplificare, pe spații aerisite, în care să aibă acces lumina și în general se dorește amenajarea cu gazon natural”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow