28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Indicatoare contradictorii pe străzile din Pașcani

O serie de modificări rutiere au fost avizate joi, pe 10 februarie, in cadrul sedintei comisiei de organizare a circulatie. Tot in cadrul intalnirii a fost adusa in discutie insa si o alta problema privind indicatoarele contradictorii de pe strazile din muncipiul Pascani.

In ceea ce priveste schimbarile rutiere, ele vor fi aplicate in zona Clubului Copiilor. Trecerea de pietoni de la intrarea in institutie urmeaza sa fie mutata, tot in vecinatate, insa pe partea dreapta de mers. De asemenea, ca o completare, s-a decis amplasarea unei noi trecere de pietoni pe strada Mihai Eminescu, pentru a fluidiza traficul, iar pe strada Vasile Alecsandri vor fi amplasate limitatoare de viteze, pentru siguranta copiilor.

Precizam ca decizia a fost luata in urma unor solicitari venite din partea Clubului Copiilor. Mai exact, dupa ce prima adresa de pe data de 20 septembrie 2021 nu a primit niciun raspuns, joi a fost adusa in discutie o noua cerere din partea institutiei.

In cadrul sedintei a fost ridicata si o alta problema intampinata de soferi in trafic. Pe lista de nemulturmiri se numara indicatoarele rutiere contradictorii, care in loc sa-i indrume pe conducatorii auto reusesc mai degraba sa ii debusoleze. Problema a fost adusa in discutie de Catalin Conache, confrom caruia astfel de situatii sunt adesea sesizate in trafic de catre instructorii auto.

In acest context, viceprimarul a declarat ca se are in vedere trimiterea unor adrese catre scolile de soferi din municipiu, astfel incat instructorii sa puncteze situatiile in care au intampinat astfel de dificultati. De asemenea, in perioada urmatoare va fi facuta si o inventariere a indicatoarelor rutiere de pe raza municipiului Pascani, dar si din suburbii.

O alta modificare stabilita in cadrul sedintei comisiei de circulatie vizeaza montarea unei oglinzi de trafic la intersectia strazilor Gradinitei cu Crinilor. Decizia a fost luata in urma unei solicitari din partea unei cetatean.

A fost avizata si solicitarea Politiei municipiului Pascani, care va dispune de 12 locuri de parcare rezervate autospecialelor institutiei, plus alte doua locuri care urmeaza sa fie semnalizate cu indicatoare aferente si care vor fi rezervate masinilor conduse de persoanele cu dizabilitati.

Nu a fost luata insa nicio decizie privind instituirea de senuri unice pe strazile Aleea 22 Decembrie si Vasile Alecsandri.Confrom viceprimarului municipiului, Cristian Ratoi, ar fi oportun sa fie luata in considerare ideea de a infiinta sens unic si pe strazile din vecinatate, fapt ce ar simplifica traficul. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata luni, pe 14 februarie, dupa ce solutiile vor fi analizate in teren.

De precizat este faptul ca in ultima perioada in municipiul Pascani au fost infiintate sensuri unice pe mai multe strazi, unele dintre acestea aflandu-se in apropierea Liceului Teoretic Miron Costin, dar si in zona pietei agroalimentare din Deal.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow