3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Schimbări politice la conducerea societății de salubritate. Pleacă Leonard Ursu de la PSD, vine Dumitru Chiuariu, propus de PNL

Societatea pășcăneană de salubritate si transport public local va avea un nou director. Schimbarea va fi făcută in cursul acestei săptămâni, după încheierea noului contract de mandat. Demiterea fostei conduceri si numirea managerului interimar au fost făcute la propunerea primarului Marius Pintilie, prin votul majorității consilierilor locali, in ședința de la sfârșitul săptămânii trecute.

Consilierii de la putere au votat pentru ca actualul manager Leonard Ursu precum si membrii Consiliului de arminsitratie sa fie demiși prin reorganizarea structurii de conducere. In noua forma, societatea va avea un singur administrator, nu cinci membri ai CA-ului si un manager așa cum a fost pana acum. Votul a fost secret iar consilierii PSD si PMP nu au participat.

Consilierii PSD au anunțat ca vor ataca hotărârea in instanță, pe motiv ca este abuziva, in contextul in care actualul manager mai are un an de mandat iar societatea este in profit. Fostul viceprimar a atras atenția ca fi vorba despre o epurare politica a directorilor din PSD si un atac la democrație, in contextul in care sunt schimbați fără nici un motiv temeinic, directori care si-au obținut funcțiile prin concurs.

De asemenea consilierul Mihai Dediu a cerut ca cei care au votat proiectul propus de primar sa suporte eventuale prejudicii, dacă Leonard Ursu va deschide un proces in acest sens si îl va câștiga.

In replica, primarul Marius Pintilie a spus ca nu este nici un atac la democrație ci o schimbare a structurii de conducere la o societatea aflata in subordinea Consiliului Local.

Imediat după aprobarea proiectului a fost stabilit , tot prin vot se secret, directorul general interimar al societății. Propunerea a fost făcută de consilierii liberali. Este vorba despre Dumitru Chiuariu, de profesie inginer, fost salariat al regiei locale de termoficare. El va ocupa acesta functie cel putin 90 de zile, pana la organizarea unui concurs pentru desemnarea noului manager. Si la acest proiect consilierii din opoziție nu au participat la vot.

In aceeași ședința a fost pus in dezbatere si proiectul de buget al societății, pentru anul in curs. Managerul Leonard Ursu a solicitat retragerea bugetului de pe ordinea de zi, pe motiv ca nu mai este de actualitate, in contextul in care municipalitatea nu a alocat o parte din sumele necesare pentru investiții si servicii. El a mai spus ca primarul Marius Pintilie ar fi blocat activitatea societății si a criticat demersurile de schimbare a structurii de conducere. Pana la urma, bugetul nu a fost aprobat nici măcar de cei care nu au fost de acord cu retragerea lui de pe ordinea de zi.

Menționăm ca odată cu schimbarea structurii de conducere, societatea locală de salubritate rămâne fără Consiliul de Administratie, manager si director economic.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI