6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

“Comisia cumetrilor” pentru evaluarea secretarului Primariei Pascani. Se încearcă schimbarea Irinei Jitaru pe motiv ca nu răspunde la comanda politica

Activitatea de anul trecut a secretarului general al Primăriei Pașcani ar urma sa fie evaluată. Deocamdată nu se știe când, dar primarului Marius Pintilie a solicitat legislativului local nominalizarea a doi reprezentanț,i in vederea constituirii unei comisii. Proiectul de hotărâre a fost supus aprobării in ședința de la sfârșitul lunii trecute.

Au fost făcute trei nominalizări Catalin Conache si Petronica Constantinescu de la PNL si Gabriela Nedelcu de la PSD. In urma votului secret consilierii de la putere au reușit sa ii impună pe cei doi consilieri avocați, desi Petronica Constantinescu este la primul mandat de consilier si cunoaște doar doua luni din activitatea de anul trecut a secretarului.

Nemulțumiți ca din comisia de evaluare ,alături de primar fac parte doi liberali, cumetri între ei, si ca nu s-a ținut cont de rezultatele de la alegerile locale, consilierii din opoziție au spus ca ar fi vorba de un abuz. Ei au anunțat ca vor contesta hotărârea, in instanță si au acuzat ca singurul scop al constituirii comisiei ar fi epurarea politica.

In replica, primarul Marius Pintilie a explicat ca nu este mulțumit de activitatea secretarului Primăriei mai ales pe fond funciar, acolo unde sunt multe probleme nerezolvate.

In același context secretarul Primăriei, Irina Jitaru a explicat ca nu cunoaște motivele pentru care se dorește schimbarea sa din funcție, confirmând, astfel, faptul ca edilul i-ar fi cerut demisia din funcție, conform declarațiilor consilierilor din opoziție. Ea a arătat ca solicitările primarului, pe fond funciar nu sunt cuprinse in fisa postului de secretar si ca ele pot fi rezolvate doar de specialiști in cadastru. Primăria a organizat mai multe concursuri de angajare dar posturile vacante nu au fost ocupate.

Menționăm ca activitatea secretarului general al Primăriei ar trebui evaluată anual, conform prevederilor legale. In situația de fata procedura abia a fost declanșată, fără ca in prealabil sa fie stabilite si comunicate criteriile de performanta, pana la sfârșitul anului in curs, pentru anul viitor. Așadar, in lipsa acestor criterii evaluarea secretarei Irina Jitarul, este imposibila legal, in acest an si chiar anul viitor. Opoziția considera ca se urmărește înlăturarea din funcție a secretarului general al Primăriei Pașcani pentru a fi înlocuit cu un jurist din zona de influenta a PNL.

Dacă calificativul in urma evaluării va fi nesatisfăcător, este posibil acest scenariu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow