31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

RAGCL Pascani reia furnizarea apei calde şi căldurii, doar la scoli si scarile de bloc fara datorii

Regia păşcăneană de termoficare reia furnizarea apei calde şi căldurii începând de vineri 9 noiembrie, după aproape o lună de zile de când a rămas fără gaz din cauza datoriilor. Anunţul a fost făcut de directorul regiei după ce în cursul zilei de ieri a semnat contractul cu TINMAR, un alt furnizor de gaze şi energie.

O delegaţie din partea societăţii s-a deplasat ieri la Paşcani pentru a fi clarificate detaliile înţelegerii. La discutii a participat si primarul Dumitru Pantazi , pentru rezolvarea acestei situatii.

Au fost deja alocati 400 000 lei,  luna trecută prin suplimentarea subvenţiei la căldură şi urmează încă o plată de 300.000 lei. În acest sens Consiliul Local va fi convocat în şedinţă extraordinară la începutul săptămânii viitoare pentru plata în avans către regie a subvenţiei aferenta primelor luni din anul 2019.
Reluarea furnizării apei calde şi a căldurii nu va fi la toţi abonaţii ci doar la şcoli şi alte instituţii şi la scările de bloc unde nu sunt datorii mari. Conducerea regiei a anunţat că acolo unde sunt facturi restante mai mari de 5000 lei robinetele vor rămâne închise până la achitarea datoriilor.

În această situaţie sunt cca 60% din cele peste 200 de scări de bloc rămase branşate la sistemul centralizat de încălzire.
În momentul de faţă RAGCL Paşcani are de încasat peste 3,7 milioane de lei facturi restante la căldură, de la populaţie şi datorii la bugetele de stat de peste 40 milioane de lei. Legislativul local a amânat pentru primăvara anului viitor, luarea unei decizii pentru intrarea în insolventa.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI