More

  Profesorii încep protestele. Prefectura va fi pichetată AZI la amiază

  De astăzi va fi pichetată Prefectura.

  Profesorii ieşeni, dar şi din întreaga ţară, încep de astăzi pichetarea prefecturilor. Cadrele didactive ieşene vor ieşi în stradă începând cu ora 12.00, urmând să protesteze în faţa Prefecturii Iaşi până la ora 14.00, aceştia cerând drepturile promise de către actuala Guvernare în campania electorală, dar şi la începerea mandatului.
  Cadrele didactice ieşene sunt invitate de către reprezentaţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) să se alăture manifes­tanţilor pentru a spune împreună „nu minciunii“, subliniind că doar împreună pot învinge.
  La manifestarea de la Iaşi şi-au anunţat prezenţa, conform reprezentaţilor USLIP Iaşi, aproximativ 400 de membri ai sindicatului, nemulţumirile acestora vizând neonorarea promisiunilor cuprinse în Programul de Guvernare al actualei puteri.
  Punctual, profesorii cer prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţă­mânt pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuză neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, neplata hotărârilor judecă­toreşti, la nivelul judeţului Iaşi fiind vorba de aproximativ 32.000.000 de lei, sumă restantă faţă de angajaţii din învăţământ.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet