25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Profesorii încep protestele. Prefectura va fi pichetată AZI la amiază

De astăzi va fi pichetată Prefectura.

Profesorii ieşeni, dar şi din întreaga ţară, încep de astăzi pichetarea prefecturilor. Cadrele didactive ieşene vor ieşi în stradă începând cu ora 12.00, urmând să protesteze în faţa Prefecturii Iaşi până la ora 14.00, aceştia cerând drepturile promise de către actuala Guvernare în campania electorală, dar şi la începerea mandatului.
Cadrele didactice ieşene sunt invitate de către reprezentaţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) să se alăture manifes­tanţilor pentru a spune împreună „nu minciunii“, subliniind că doar împreună pot învinge.
La manifestarea de la Iaşi şi-au anunţat prezenţa, conform reprezentaţilor USLIP Iaşi, aproximativ 400 de membri ai sindicatului, nemulţumirile acestora vizând neonorarea promisiunilor cuprinse în Programul de Guvernare al actualei puteri.
Punctual, profesorii cer prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţă­mânt pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuză neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, neplata hotărârilor judecă­toreşti, la nivelul judeţului Iaşi fiind vorba de aproximativ 32.000.000 de lei, sumă restantă faţă de angajaţii din învăţământ.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow