14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Stai la bloc? Debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire ți-ar putea fi interzisă

Legea serviciului public de alimentare cu energie termică ar putea suferi modificări semnificative, potrivit unui proiect de act normativ aprobat de Senat cu mai mulți ani în urmă și care se află acum în dezbaterile Camerei Deputaților, ce este For decizional. Astfel, debranșarea ar urma să fie interzisă în zonele unitare de încălzire, adică acolo unde funcționează un singur sistem de alimentare cu energie termică, în timp ce, în celelalte zone, debranșarea se va face cu respectarea mai multor reguli.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006 şi pentru completarea alin.(3) al art.291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a trecut de Senat încă din 2008, iar de atunci se află la Camera Deputaților, în calitate de For decizional.

Documentului i-au fost aduse mai multe amendamente, ultimele în toamna anului trecut, prin intermediul unui raport al Comisiei de industrii și servicii. De altfel, actul a figurat pe ordinea de zi a deputaților în noiembrie 2016, dar ulterior a fost retrimis la comisia amintită, acolo unde încă se află și de unde se așteaptă apariția unui raport suplimentar.

În ultima sa formă, propunerea legislativă stabilește că debranșarea de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică nu va mai fi posibilă în zonele unitare, adică zonele în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică.

Continuarea pe Avocat.net

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow