11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Aur mondial la canotaj. Din echipajul de 8+1 al României două fete sunt din Pașcani

Aur mondial la canotaj

Din echipajul de 8+1 al României două fete sunt din Pașcani

 Avem fete de aur mondial. Echipajul feminin de 8+1 al României la canotaj a cucerit aurul la Campionatele mondiale ce s-au desfășurat în Florida – Statele Unite ale Americii. Pe tot parcurusl cursei, fetele au fost în fruntea clansamentului reușind să aducă acasă al doilea aur în această competiție. Timpul scos de ele a fost de 6 minute, 06 secunde și 400/1000. Din cele 8 fete, două sutn din Pașcani. Este vorba despre Mădălina Bereș și Mihaela Petrila.

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), cu timpul de 6 min 06 sec 400/1000.

Fetele au condus toată cursa și au adus al doilea aur pentru țara noastră în această competiție.

Echipajul este alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă din Pașcani, Iuliana Popa, Mădălina Bereș din comuna Mogoșești Siret,  Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea a condus cursa de la un capăt la altul și a devansat în clasamentul final Canada și Noua Zeelandă.

La acest campionat, România a obținut două medalii de aur, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina – Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară. Tot duminică, la 8+1 masculin, România a ocupat locul 5. Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu au fost înregistrați în 05 min 31 sec 410/1000. Aurul a fost cucerit de Germania (05:26.850), pe locul al doilea a sosit echipajul SUA (05:28.450), Italia a terminat pe locul al treilea (05:28.900), iar pe patru s-a clasat Olanda (05:29.230).

România a aliniat șase echipaje la Mondialele din Florida.

La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI