Mai multe primarii din judeţ au probleme cu plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. În unele cazuri,  sunt restante de luni de zile, mai ales în comune, pe motiv că autorităţile locale nu au bani la buget pentru acoperirea părţii care le revine, de 10%, restul banilor fiind asiguraţi din fonduri guvernamentale, Problema a fost adusă în discuţie de edilul de la Hărmăneşti într-o întâlnire cu şeful judeţului, care a avut loc pe 25 septembrie la Primăria Paşcani. Ion Secrieru a întrebat dacă Consiliul judeţean Iaşi va aloca comunelor noi finanţări la următoarele rectificări bugetare, din sumele economisite până acum.

Şi primarul de la Todireşti, s-a plâns că are probleme cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Ovidiu Droanca spune că a trimis mai multe adrese institutiilor statului de la care încă aşteaptă un răspuns şi i-a invitat pe ceilalţi primari să facă la fel.
Preşedintele CJ Iaşi, Măricel Popa susţine că excedentul judeţului a fost cheltuit deja pentru realizarea unor investiţii şi că mult aşteptata rectificare bugetară a Guvernului va întârzia câteva săptămâni de zile. El a mai spus că sunt probleme cu plata însoţitorilor doar la primăriile care nu au ştiu să îşi gestioneze bine banii, mai ales acolo unde numărul salariaţilor ar fi mai mare decât strictul necesar.
Problema a apărut doar la unele primarii din judeţ. De exemplu la Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău dar şi la Deleni nu sunt restante la plată. În alte localităţi banii alocaţi la începutul anului sunt insuficienţi deoarece pe parcurs au apărut noi beneficiari. Deficitele ră acoperit de regulă prin bani primiţi în urma rectificărilor bugetare. De acesta dată, în luna septembrie primăriile au primit mai puţin decât se aşteptau. Menţionăm că salariile însoţitorilor sunt achitate 90% din fonduri guvernamentale şi 10% din cele locale.

Slider


loading...
Slider