18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Primarii solicită sprijinul CJ pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap

Ultimele știri

Mai multe primarii din judeţ au probleme cu plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. În unele cazuri,  sunt restante de luni de zile, mai ales în comune, pe motiv că autorităţile locale nu au bani la buget pentru acoperirea părţii care le revine, de 10%, restul banilor fiind asiguraţi din fonduri guvernamentale, Problema a fost adusă în discuţie de edilul de la Hărmăneşti într-o întâlnire cu şeful judeţului, care a avut loc pe 25 septembrie la Primăria Paşcani. Ion Secrieru a întrebat dacă Consiliul judeţean Iaşi va aloca comunelor noi finanţări la următoarele rectificări bugetare, din sumele economisite până acum.

Şi primarul de la Todireşti, s-a plâns că are probleme cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Ovidiu Droanca spune că a trimis mai multe adrese institutiilor statului de la care încă aşteaptă un răspuns şi i-a invitat pe ceilalţi primari să facă la fel.
Preşedintele CJ Iaşi, Măricel Popa susţine că excedentul judeţului a fost cheltuit deja pentru realizarea unor investiţii şi că mult aşteptata rectificare bugetară a Guvernului va întârzia câteva săptămâni de zile. El a mai spus că sunt probleme cu plata însoţitorilor doar la primăriile care nu au ştiu să îşi gestioneze bine banii, mai ales acolo unde numărul salariaţilor ar fi mai mare decât strictul necesar.
Problema a apărut doar la unele primarii din judeţ. De exemplu la Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău dar şi la Deleni nu sunt restante la plată. În alte localităţi banii alocaţi la începutul anului sunt insuficienţi deoarece pe parcurs au apărut noi beneficiari. Deficitele ră acoperit de regulă prin bani primiţi în urma rectificărilor bugetare. De acesta dată, în luna septembrie primăriile au primit mai puţin decât se aşteptau. Menţionăm că salariile însoţitorilor sunt achitate 90% din fonduri guvernamentale şi 10% din cele locale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI