Slider

Intreaga Europa s-a mutat astazi in curtea Liceului Teoretic Miron Costin din municipiul Pascani. De Ziua Limbilor Europene, marcata pe 26 septembrie, elevii unitatii de invatamant au organizat diferite activitati in curtea scolii.

Pe baloane colorate au scris mesaje in limbile pe care le studiaza, si-au pictat pe fata steagurile tarilor europene si s-au distrat alaturi de voluntarii de la Asociatia Sansa 2010 si A.T.E.A.M.

Tot astazi, unitatea de invatamant a lansat si proiectul Euroscola. Printre obiectivele acestuia sunt promovarea multiculturalitatii, cunoasterea si aprofundarea identitatii europene sau eliminarea prejudecatilor etnice si a rasismului.

 

Mentionam ca la inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei încurajează plurilingvismul în Europa.

Slider