13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Pascani -oraşul cu terasele închise. Contractele vor fi semnate abia in iulie

Una dintre cele mai aşteptate măsuri de relaxare după restricţiile pentru combaterea noului coronavirus a fost redeschiderea teraselor, de la 1 iunie a.c. În majoritatea localităţilor din ţară, ele au fost luate cu asalt de cei care au dorit o ieşire cu familia sau prietenii la o cafea sau un pahar cu bere. La Paşcani majoritatea teraselor au rămas închise spre dezamăgirea clienţilor. Asta deoarece Primăria nu a reînnoit contractele de închiriere sau concesiune pentru ocuparea domeniului public. Patronii sunt nemulţumiţi că cererile lor sunt în aşteptare de luni sau chiar ani de zile şi că în acesta perioadă, extrem de dificilă pentru mediul de afaceri, nu pot să îşi desfăşoare activitatea pentru a avea cu ce să îşi plătească salariaţii.
“Din 15 martie restaurantele sunt închise în urma măsurilor guvernamentale. De pe 1 iunie nu putem deschide terasele pentru că Primăria nu a semnat contractele. Salariaţii trebuie plătiţi, chiar dacă nu avem încasări. Suntem foarte nemulţumiţi de acesta situaţie…” a spus unul dintre ei.

De cealaltă parte reprezentanţii Primăriei dau vina pe legislaţia naţională. Conform noului Cod Administrativ, apărut anul trecut, nu mai pot fi concesionate suprafeţe de teren din domeniul public, fără licitaţie. Pentru a rezolva acesta problemă administraţia locală a pus în dezbatere publică un regulament pentru folosinţa temporară a domeniului public prin închiriere directă.
Proiectul ar urma să fie supus votului consilierilor în şedinţa de la sfârşitul lunii iunie. Dacă va fi aprobat, atunci contractele pentru terase ar urma să fie încheiate începând din luna iulie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow