elefant.ro
More

  Pământul trece prin a șasea extincție în masă, iar oamenii sunt vinovați

  Impactul oamenilor asupra zonelor de pe Pământ cu cea mai bogată faună a împins sute de specii de animale sălbatice în pragul dispariției, informează BBC.

  Despădurirea și braconajul au dus peste 500 de specii de mamifere, păsări, reptile și amfibieni într-un punct în care existența lor atârnă de un fir de ață, au descoperit cercetătorii.

  Aceasta este încă o dovadă că Pâmântul trece prin al șaselea fenomen de extincție în masă din istorie, iar speciile dispar de 100 de ori mai repede decât ar dispărea în mod natural, susțin oamenii de știință.

  Spre deosebire de alte extincții în masă, cauzate de erupții vulcanice sau prăbușirea unor asteroizi, acest fenomen este cauzat integral de om.

  Profesorul Gerardo Ceballos de la Universitatea Națională din Mexic spune că întregi ecosisteme regionale ar putea intra în colaps.

  citeste continuarea pe digi24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Atenționare meteo! Caniculă, discorfort termic, umiditate ridicată

  COD GALBEN Interval de valabilitate: 02 - 03 iulie Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic Zone afectate: conform textului şi hărţii            În  intervalul menţionat va fi caniculă...

  Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Moldovei din Pașcani

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă în ziua de...

  Mobilier urban în zonele aglomerate din Pașcani

  Administratia locala din Pascani continua amplasarea de mobilier urban in zonele aglomerate din municipiu. De asemenea solicitarile înregistrate la Primărie din partea cetățenilor care...

  Opinii