9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

O noua taxa pentru pascaneni: De la 180 lei pe an/fara TVA, pentru un loc de parcare

- Advertisement -

Pascanenii vor fi obligati sa achite pentru parcarea masinilor.  Masura ar urma sa fie implementata pe parcursul acestui an, a anuntat edilul municipiului in cadrul unei conferinte de presa.

In momentul de fata parcarea este gratuita atat in zonele rezidentiale cat si cele publice pentru persoanele fizice si cele juridice. Situatia se va schimba dupa infiintarea unui serviciu specializat in cadrul Primariei care va administra toate parcarile de pe domeniul public. In scurt timp Regulamentul aprobat inca din august 2018 ar ruma sa fie aplicat in toate cartierele din Pascani, mai putin in suburbii, a spus primarul Marius Pintilie.

Edilul municipiului spune ca, pentru inceput,  Primaria nu va face nici o investitie in vederea amenajarii locurilor de parcare. Mai intai vor fi inventariate, semnalizate si marcate cu vopsea, iar rezervarile vor fi facute nominal, pe locurile actuale de parcare, in cazul celor rezidentiale. Din banii incasati vor fi facute amenajarile necesare, asfaltare sau betonare.

Pentru parcariel rezidentiale, cererile vor fi depuse prin intermediul asociatiilor de proprietari sau individual. Beneficiarii trebuie sa faca dovada ca sunt proprietarii masinilor si ca locuiesc in apropiere. Ele vor fi analizate si aprobate de o comisie speciala formata din cinci membri.

Conform regulamentului pretul de rezervare porneste de la 180 lei pe an fara TVA, iar acolo unde vor fi mai multe solicitari, vor fi organizate licitatii pentru desemnarea castigatorului. In unele orase ale tarii preturile pentru rezervarea unei parcari au ajuns si la peste 1000 de lei pe an. Rezervarea se face pentru 24 de ore, pe tot timpul anului, cate o parcare pentru fiecare locuinta, acolo unde nu sunt locuri suficiente. Edilul a spus ca unele strazi din cartiere vor fi cu sens unic, tocmai pentru ca pe cealalta portiun de drum sa poata fi parcate masinile.

De asemenea pentru parcările publice ar urma sa fie impus un sistem de plata cu taxare: 2 lei pentru 30 de minute, 15 lei pe zi sau abonament.

Hotararea privind infiintarea Serviciului public pentru administrarea si intretinerea parcarilor cu plata precum si regulamentul de functionare au fost aprobate in anul 2018, dar pana acum nu au fost puse in practica de fosta administratie.

Parerile sunt impartite si in randul cetatenilor. Din mesajele postate pe retelele de socializare reiese ca unii nu sunt de acord sa plateasca, altii critica administratia locala ca intentioneaza sa puna o noua taxa, in pandemie si fara sa fie facute, mai intai, investitiile necesare, pentru noi locuri. Cea mai mare problema ar fi, un singur loc de parcare pentru o familie/apartament, acolo unde spatiul nu este suficient.

La Pascani sunt 11634 masini si cca 800 de garaje, conform datelor din ianuarie 2021. Nimeni nu stie cate locuri de parcare sunt!
Mentionam ca Primaria Pascani a mai avut o tentativa de amenajare a parcarilor cu plata in Pascani, la propunerea fostului edil Grigore Craciunescu. In anul 2008 a fost aprobata Hotararea nr 178, completata un an mai tarziu, prin care in zonele centrale urma sa fie realizate astfel de investitii. Doar in parcarea din fata Casei de Cultura a fost montata o bariera si aparate de taxare, in urma unor neintelegeri cu fostii proprietari ai hotelului. Investitia a fost abandonata cativa ani mai tarziu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow