25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Se redeschid școlile pe 8 februarie, în baza celor trei scenarii

Elevii din România se vor reîntoarce la școală, pe 8 februarie, potrivit unor surse. Decizia a fost luată în urma unei ședințe la nivel înalt, după analizarea situației epidemiologice.

  • „Vom lua decizia împreună cu preşedintele României”, declara premierul Florin Cîțu

UPDATE: Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au avut o întâlnire în care s-a decis redeschiderea şcolilor în data de 8 februarie. Redeschiderea şcolilor se va face în baza celor trei scenarii de protecţie: roşu, galben şi verde.

Redeschiderea școlilor, o decizie greu de luat

Pe data de 14 ianuarie, președintele Iohannis s-a întâlnit cu ministrul Educației și ministrul Sănătății, precum și cu șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta dacă școlile pot fi redeschise în data de 8 februarie.

Iohannis anunța atunci că există posibilitatea ca toți elevii să se reîntoarcă în bănci, cu câteva excepții, însă o decizie finală se va lua după o nouă întâlnire, care va avea loc în 2 februarie.

„Începând semestrul doi, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul doi, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, preciza preşedintele Klaus Iohannis, pe 14 ianuarie.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow