5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa plece, nimeni nu stie sa rezolve mostenirea lasata de Ratoi

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in activitatea de fond funciar “mai ales la Primariie unde sunt primari noi, unde s-au facut angajari noi sau modificari de personal…”. Pe lista neagra se afla si municipiul Pascani reprezentat de noul primar, Marius Pintilie. Asta dupa ce aproape de un an de zile nu a mai fost eliberat nici un titlu de proprietare, iar activitatea a fost blocata luni de zile.

In cadrul unui comunicat de presa postat pe pagina de Facebook a institutiei se arata ca nu primarul si salariatul de la Serviciul Cadastru si Fond Funciar ar fi vinovati de acesta situatie, ci lipsa de personal specializat si ca o parte din probleme au fost rezolvate si se lucreaza in ritm normal.

“𝑰̂𝒏 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒂 𝒆𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓𝒂̆𝒓𝒊𝒊/𝒓𝒆𝒄𝒕𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒕𝒊𝒕𝒍𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒑𝒓𝒊𝒆𝒕𝒂𝒕𝒆, 𝒑𝒓𝒆𝒄𝒖𝒎 𝒔̦𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒓𝒆𝒛𝒐𝒍𝒗𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓𝒍𝒂𝒍𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆 𝒅𝒆 𝒇𝒐𝒏𝒅 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒊𝒂𝒓, 𝒂𝒕𝒂̂𝒕 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂𝒓𝒖𝒍 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒖𝒔 𝑷𝒊𝒏𝒕𝒊𝒍𝒊𝒆 𝒄𝒂̂𝒕 𝒔̦𝒊 𝒂𝒄𝒕𝒖𝒂𝒍𝒖𝒍 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒓𝒊𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒅𝒂𝒔𝒕𝒓𝒖, 𝑭𝒐𝒏𝒅 𝑭𝒖𝒏𝒄𝒊𝒂𝒓 𝒔̦𝒊 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒖𝒍𝒕𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝑨𝒈𝒓𝒊𝒄𝒐𝒍𝒂̆, 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒍𝒊𝒑𝒔𝒊𝒕̦𝒊 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒏𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒓𝒊𝒕𝒎𝒖𝒍 𝒍𝒆𝒏𝒕 𝒅𝒆 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕. 𝑳𝒂 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒏𝒐𝒊𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊 𝒆𝒙𝒆𝒄𝒖𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒂 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒂̆𝒓𝒊𝒆𝒊 𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑷𝒂𝒔̦𝒄𝒂𝒏𝒊, 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒓𝒊𝒂𝒕, 𝒄𝒖 𝒔𝒖𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆 𝒏𝒆𝒓𝒆𝒛𝒐𝒍𝒗𝒂𝒕𝒆, 𝒊𝒂𝒓 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒖𝒏𝒊𝒄 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓 𝒂 𝒔𝒐𝒍𝒊𝒄𝒊𝒕𝒂𝒕, 𝒊̂𝒏 𝒄𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒖𝒓𝒎𝒂̆, 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒇𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒍𝒂 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂̆𝒓𝒊𝒂 𝒖𝒏𝒆𝒊 𝒂𝒍𝒕𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊, 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒄𝒆 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕𝒂̆ 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒔𝒂 𝒐 𝒔𝒆𝒔𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒍𝒂 𝑫𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒂 𝑮𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍𝒂̆ 𝑨𝒏𝒕𝒊𝒄𝒐𝒓𝒖𝒑𝒕̦𝒊𝒆 𝑰𝒂𝒔̦𝒊. 𝑫𝒆 𝒄𝒂̂𝒕𝒆𝒗𝒂 𝒍𝒖𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒛𝒊𝒍𝒆, 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂̆𝒓𝒊𝒂 𝒂𝒓𝒆 𝒖𝒏 𝒏𝒐𝒖 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒓𝒊𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖, 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒂 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒂̂𝒏𝒅 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒐𝒓𝒕𝒆𝒛𝒆 𝒅𝒐𝒄𝒖𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒅𝒐𝒔𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒍𝒂̆𝒔𝒂𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒅𝒆𝒛𝒐𝒓𝒅𝒊𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝒏𝒆𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒖𝒃 𝒇𝒐𝒔𝒕𝒂 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆.
𝑨𝒄𝒖𝒎 𝒔𝒆 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒓𝒊𝒕𝒎 𝒏𝒐𝒓𝒎𝒂𝒍, 𝒂𝒕𝒂̂𝒕 𝒄𝒂̂𝒕 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒑𝒐𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓, 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒊̂𝒏𝒕𝒐𝒄𝒎𝒊𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒏𝒐𝒖 𝒅𝒐𝒔𝒂𝒓𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒑𝒖𝒔𝒆 𝒍𝒂 𝒅𝒊𝒔𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒂 𝑪𝒐𝒎𝒊𝒔𝒊𝒆𝒊 𝑳𝒐𝒄𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝑭𝒐𝒏𝒅 𝑭𝒖𝒏𝒄𝒊𝒂𝒓, 𝒊̂𝒏 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒕𝒓𝒊𝒎𝒊𝒕𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒐𝒓𝒂 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒄𝒐𝒎𝒊𝒔𝒊𝒂 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏𝒂̆. 𝑺𝒖𝒏𝒕𝒆𝒎 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒛𝒐𝒍𝒗𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒔̦𝒊 𝒇𝒂𝒄𝒆𝒎 𝒂𝒑𝒆𝒍 𝒍𝒂 𝒓𝒂̆𝒃𝒅𝒂𝒓𝒆, 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂̂𝒏𝒅𝒖-𝒊 𝒑𝒆 𝒄𝒆𝒊 𝒅𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔𝒂𝒕̦𝒊 𝒄𝒂̆ 𝒇𝒂𝒄𝒆𝒎 𝒕𝒐𝒕 𝒑𝒐𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍𝒖𝒍 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒐𝒍𝒖𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂̆𝒎 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆.”

 

INCOMPETENTII DIN PRIMARIE DAU VINA PE ALȚII

Mai mult, in cadrul conferintei saptamanale de presa, adminsitratorul public a facut acuzatii extrem de grave la adresa fostilor edili si functionari care s-au ocupat de fondul funciar. Declaratiile au fost facute in nume propriu, nu al institutiei pe care o reprezinta, fara sa prezinte nici o proba! Claudiu Bodasca a lasat sa se inteleaga ca blocajele inregistrate in activitatea de eliberare a titlurilor de proprietate ar fi fost premediatate in avantanjul celor care ocupa si cultiva terenurile respective si ca titlurile de proprietate trebuiau eliberate de ani de zile.
Bodoasca a mai spus ca in momentul de fata nu exista o situatie clara privind eliberarea titlurilor de proprietate, a problemeler aparute si a suprafetele de teren, pe motiv ca singurul functionar al serviciului a plecat la alta Primarie, dupa ce a fost reclamat la DNA. Desi acuzatiile sunt grave, pana aucm nu au fost sesizate organele de ancheta.

FUNCTIONARII CU EXPERIENTA AU FOST LASATI SA PLECE! NIMENI NU STIE SA REZOLVE ACESTE PROBLEME

Acuzatiile administratorului public sunt demontate de Daniel Teodorescu, fostul functionar al Primariei. El sustine ca cea mai mare parte a titlurilor de proprietate au fost eliberate dupa 2015, de cand s-a angajat la 𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒅𝒂𝒔𝒕𝒓𝒖 si F𝒐𝒏𝒅 𝑭𝒖𝒏𝒄𝒊𝒂𝒓 si ca a prezentat o balanta privind situatia fondului funciar din Pascani dar actualii edili nu au fost multumiti si i-ar fi cerut sa o completeze cu situatia proceselor si a hotararilor judecatoresti, in acesta chestiune.
“Am prezentat balanta fondului funciar intr-o sedinta a Comisiei dar mi-au cerut sa o completez. Eu nu am avut datele privitoare la procesele si hotararile date, sunt inginer de profesie. Am plecat pentru ca m-au acuzat degeaba….” a mai spus fostul functionar.

Daniel Teodorescu a explicat pentru BIT TV ca activitatea de fond funciar a fost blocata, imediat dupa alegerile locale din septembrie 2020. Comisia Locala de Fond Funciar a fost completata mult mai tarziu, iar o parte din functionarii cu experienta au iesit la pensie.

“ Ei as fi vrut sa ramana in serviciul Primariei si dupa iesirea la pensie, dar nimeni nu le-a cerut asta. Acum ii cauta pe acasa pentru a rezolva anumite dosare! Sunt oameni cu experinta care stiu cu exactitate terenurile si problemele! Ei s-au ocupat de intocmirea actelor, eu de masuratori si corespondenta” a mai spus pentru BIT TV Daniel Teodorescu.

    PRIMARIA PASCANI REFUZA SA PREZINTE DATELE CARE LE ARE 

Conform unei statistici de la sfarsitul anului trecut, la Pascani au fost eliberate doar 4656 de titluri de proprietate, timp de 30 de ani de zile. Cele mai multe Pascani si suburbiile Blagesti, Lunca si Gastesti, cca 80% si cele mai putine la Sodomeni – localitatea fostului primar Neculai Ratoi si Bosteni – cca 10%. Alte 2000 de dosare nu au fost inca solutionate, cateva sute din acestea fiind cu hotarari judecatoresti definitive.
De asemenea, in asteptare la Comisia Judeteana de Fond Funciar sunt aproape 50 de dosare, unele trimise inapoi la Pascani pentru completari sau clarificari.
Din suprafata totala a municipiului Pascani de cca 7400 de hectare, 6420 au fost puse la dispozitia Comisiei Locale de Fond Funciar pentru a fi inapoiate fostilor proprietari sau mostenitorilor de drept. Deocamdata nu se stie cat teren mai este la dispozitia municipiului Pascani. Datele au fost obtinute de la functionarul care si-a dat demisia si au fost prezentate cin Comisia de Fond Funciar.

Menționăm ca in campania electorala actualul edil a promis cetățenilor ca va avea ca prioritate eliberarea titlurilor de proprietate si l-a acuzat pe fostul primar ca ar fi responsabil de acesta situatie. Pana acum nu a reusit sa rezolve nici un dosar din cele aflate in asteptare iar Comisia Locala de Fond Funciar a avut activitatea blocata cateva luni de zile, pana cand a fost actualizata componenta ei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI