9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Lespezi: Tată, mamă și fiu, cereau de băut înarmați cu pavele, scânduri și cuțit

Tată şi fiu, doi ieşeni din Lespezi vor răspunde în faţa judecătorilor pentru înjunghierea unui consătean. Parchetul de pe lângă Tribunal i-a trimis în judecată pe Mihai Costea şi pe fiul acestuia, Mihai Florin Costea, pentru tentativă de omor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi vor primi o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 10 ani de închisoare.

 


Cei doi sunt cunoscuţi în satul Buda ca deosebit de turbulenţi, intrând deseori în conflict cu ceilalţi săteni. Conform localnicilor, au obiceiul de a cere băutură şi ţigări gratuit de la clienţii barurilor, devenind violenţi dacă sunt refuzaţi.

Un incident de această natură ar sta şi la originea faptei pentru care au fost trimişi în judecată miercuri. Pe 6 august, tatăl a cerut ţigări şi băutură pe datorie de la un magazin. A fost refuzat şi, după ce a făcut scandal în magazin, a plecat, întorcându-se însă înarmat cu două pavele şi însoţit de fiu, înarmat cu un cuţit, şi de soţie, înarmată cu o scândură.

În învălmăşeala creată la magazin, Florin Costea l-a lovit cu cuţitul pe fiul patronului. Deşi incidentul a fost reclamat imediat de locanici, aceştia susţin că Poliţia nu a luat nicio măsură. Cei doi scandalagii au fost reţinuţi abia după ce prefectul Marian Grigoraş a solicitat lămuriri de la IPJ. Dosarul penal a fost deschis a doua zi.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI