Unul dintre comerciantii care ocupa spatiul verde din fata Garii, a cedat pana la urma, in favoarea cetatenilor, pentru ca in zona respectiva sa poata fi amplasata o locomotiva cu abur reconditionata, emblema ceferista a Pascaniului.

Patronul societatii Lorimer, consilierul local Marius Pintilie a anuntat in sedinta legislativului local din 30 octombrie, ca renunta la contractul de inchiriere si ca va elibera terenul pana pe 20 ianuarie 2020. O notificafe in acest sens a fost depusa la secretariatul Primariei, cu un an de zile inainte de expirarea contractului.
Pintilie a subliniat ca nu vrea sa incurce administratia locala, in demersurile de sistematizare a zonei respective.

Anuntul a fost facut dupa un schimb de replici cu edilul municipiului. Liderul opozitiei a subliniat ca, deocamdata, nu este o hotarare a Consiliului Local pentru amplasarea locomotivei in zona Garii si nici pentru schimbarea destinatiei terenului.

In replica, primarul Dumitru Pantazi l-a acuzat pe Pintilie ca isi urmareste doar interesul personal. Edilul a anuntat ca a solicitat actualizarea proiectului de sistematizare a zonei Garii, documentatie ramasa de pe timpul primarului Grigore Craciunescu si ca banii necesari au fost prevazuti prin rectificarea bugetara supusa aprobarii consilierilor.

Mentionam ca tot in fata Garii se mai afla un magazin care comercializeaza si articole de pompe funebre. Patronul societatii refuza sa elibereze terenul, desi contractul a expirat si nu a mai fost reinnoit.

Subiectul a starnit sute de reactii din partea pascanenilor, pe retele de socializare. Majoritatea dintre ei au cerut ca cele doua magazine din zona sa fie inchise, iar in locul lor sa fie amenajat un parc si sa fie amplasata locomotiva, amplasata acum intr-un loc retras , in fata fostei revizii de vagoane.

Initial, consilierul Marius Pintilie a respins aceasta propunere si a solicitat un teren la schimb , tot din domeniul public. De asemenea intre Primarie si societatea sa au fost mai multe procese, castigate de chirias, din cauza unor vicii de procedura.

Acum, dupa ce Primaria a anuntat ca va actualiza proiectul de sistematizare consilierul Pintilie a evitat o evacuare silita si a fost de acord cu eliberarea terenului.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider