4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Insulița de la lacul Peștișorul a fost redeschisa. Sălciile uscate au fost tăiate fara alpiniști si costuri mari

Insulița de la Lacul Pestosirul din Pașcani a fost redeschisă, in urma numeroaselor critici din partea cetățenilor. Primăria a reușit sa taie cele doua salcii uscate, considerate periculoase, fără ajutorul alpiniștilor si fără cheltuieli semnificative de la bugetul local.

A fost nevoie doar de intervenția muncitorilor de la Gospodăria Comunala si a a celor de la sere precum si de câteva utilaje. Lucrarile  au fost facute  in cursul zilei de miercuri 4 august, la dispoziția viceprimarului, după plecarea edilului in concediu de odihna.
Cristian Rățoi recunoaste ca reacțiile cetățenilor au fost justificate dar a motivat ca intervenția a fost amânată din cauza lipsei de personal.

Desi sălciile uscate au fost tăiate,  insulița arata jalnic, in continuare. Bancile si coșurile de gunoi sunt cuprinse de vegetația crescută in ultimile luni de zile. Viceprimarul municipiului spune ca urmează sa fie făcută curățenie iar in toamna sa fie plantați copaci in locul celor tăiați.

Marea problema este, insa, reamenajarea Lacului Peștișorul rămas fără luciu de apa încă de anul trecut după, surparea unui mal.

Reprezentantul Primăriei spune ca luna viitoare va fi prezentat un proiect si indicatorii tehnici urmând ca banii necesari sa fie obținuți din fonduri europene, nu de la bugetul local, pe motiv ca administratia locală nu are bani. Mai exact lacul va rămâne așa cum este, cel putin încă câțiva ani de zile, pana când proiectul va fi depus la finanțare, aprobat, apoi realizat. Viceprimarul spune ca totodata va fi amenajat , din nou, si Parcul Municipal si ca întregul complex ar trebui sa aducă venituri la bugetul local.

Insulița a fost închisă de câteva săptămâni de zile pe motiv ca sălciile uscate ar fi reprezentat un pericol.
Problema urma sa fie rezolvată abia in toamna, după închiderea ștrandului, pentru a putea fi folosiți muncitorii de acolo. Mai mult, ar fi fost nevoie si de intervenția unor alpiniști iar costurile de tăiere ar fi ajuns pana la 10 000 pentru fiecare copac doborât, a spus primarul Marius Pintilie in cadrul ședinței legislativului local, de la sfârșitul lunii trecute.

In replica, consilierii din opoziție cred ca motivele administratiei locale au fost exagerate si ca insulița ar fi fost închisă pentru ca pășcănenii sa nu vadă dezastrul si mizeria de la lacul Peștișorul.

Menționăm ca Lacul Peștișorul a fost printre principalele puncte de atracție din Pașcani. In anii 90 erau deschise câteva terase, iar pe luciul de apa te puteai plimba cu barca sau hidrobicicleta. Investitorii au renunțat la micile afaceri pe măsură ce parcul municipal arata tot mai rau. După realizarea unor lucrări de modernizare din fonduri europene zona, a prezentat din nou interes pentru investitori. Primăria a primit câteva cereri de concesiune a lacului dar au rămas fără răspuns.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI