-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Primăria Pașcani nu mai investește in extinderea rețelelor de gaz. Contractul urmează sa fie anulat

Administrația locală din Pașcani nu mai investește in extinderea rețelelor de gaz metan. Proiectul început anul trecut si realizat aproape pe jumatate urmează sa fie abandonat. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie in cadrul ședinței legislativului local de la sfârșitul lunii trecute. Principalul motiv este o modifcare legislativă intrata in vigoare din toamna anului trecut conform căreia furnizorii de gaz, nu autoritățile locale, pot face astfel de investiți.

Vestea buna este ca rețelele executate anul trecut vor putea fi folosite pentru ca locuitorii din suburbii sa aibă acces la gaz metan. Edilul a anunțat ca a participat la o întâlnire de mediere organizata de ANRSC împreună cu un reprezentant de la Delgaz Grid. Societatea a acceptat sa preia in exploatare rețelele făcute de municipalitate, doar după expertizarea lucrărilor pe banii Primăriei si fără decontarea a jumatate din investiție, așa cum era pana acum. După finalizarea documentelor cetățenii pot sa se branșeze la rețeaua de gaz. Unii au făcut-o deja, iar acum așteaptă decontarea lucrărilor de către furnizor. Edilul municipiului este rezervat ca va fi rezolvată si acesta problema.

Menționăm ca in contractul încheiat anul trecut erau prevăzute lucrări de extindere a rețelelor de gaz pe zeci de străzi sau porțiuni de strada, majoritatea din suburbii. Acum investițiile ar urma sa fie făcute de furnizorul de gaz, dar nu in baza contractului ci in functie de solicitările beneficiarilor si banii disponibili. Este foarte posibil ca pe anumite străzi, astfel de lucrari sa nu fie rentabile iar recuperarea investițiilor sa fie făcută prin încasarea de la beneficiari a unui tarif mai mare la gaz metan.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow