-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Inscrieri pentru program de tip afterschool, la gradinita din Cozmesti

 Oportunitate de neratat pentru prescolarii din satul Cozmesti, comuna Stolniceni-Prajescu. Gradinita cu Program Normal din localitate ar urma sa se transforme intr-o unitate cu program prelungit. 35 de prescolari vor invata acolo, vor lua pranzul si vor dormi. Modificarea are loc in cadrul unui proiect amplu cu fonduri europene, care isi propune, printre altele, sa reduca riscul de saracie si excluziune sociala.

Scoala Gimnaziala Cozmesti organizeaza inscrieri pentru demararea unui program de tip after-school la gradinita din localitate. Incepand de vineri, 9 martie, parintii pot depune dosarele de inscriere a copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani. Pe parcursul anului scolar, micutii ar urma sa invete, sa manance si sa doarma, in unitatea de invatamant, asemenea uneia cu program prelungit. Totul face parte dintr-un proiect mai mare, care se deruleaza in principal cu fonduri europene.

Pot sa se inscrie copii care provin din familii defavorizate si locuiesc in localitate.

Vor fi constituite doua grupe de copii, in total fiind 35 de beneficiari. Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere? Detalii aici.

Conducerea scolii va achizitiona prin acest proiect tot ce este necesar, de la patuturi si pana la mancarea ce ar urma sa fie oferita la amiaza. Ca sa ii stimuleze sa se inscrie, copiii vor primi anual subventii de cate 1.500 de lei si o bicicleta.

Mentionam ca acest program face parte dintr-un proiect ERASMUS, ce poarta denumirea A.C.T.I.V.  “Acțiuni comunitare pentru Toți – Incluziune pentru viitor”, derulat in colaborare cu Centrul Diecezan “Caritas” Iași, Asociația Gipsy Eye si Primăria Comunei Stolniceni Prăjescu, pe o perioadă de 3 ani. Mai multe detalii despre activitatile principale pot fi consultate pe site-ul asociatiei din Iasi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow