4.4 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Miniafacerea elevilor uniristi: fresh-uri din fructe, vandute pe holul scolii

O idee inedita prinde contur la Colegiul Tehnic de Cai Ferate din Pascani. Dupa ce automatele de cafea au fost scoase din scoala, liceeni s-au gandit sa dezvolte un proiect prin care sa vanda sucuri naturale din fructe chiar pe holul scolii. Cu banii stransi din cadrul unui proiect mai vechi, au cumparat un mini-bar si un storcator si de cateva zile au inceput sa vanda elevilor bauturi sanatoase si proaspete.

Initiativa de laudat la Colegiul Unirea, din oras. De cateva zile, cativa liceeni de la o clasa cu profil economic au inceput sa vanda sucuri naturale de fructe, facute pe loc, in holul scolii. Cu doar 4 sau 5 lei, fiecare elev poate sa cumpere un pahar de 125 de ml de fresh din portocale, grapefruit sau kiwi.

Miniafacerea face parte din proiect scolar de antreprenoriat social, BUTTERFLY JUICE BAR, iar activitatea se desfasoara printr-o companie-elev, infiintata in urma cu cativa ani. Cu banii strani din diferite activitati, liceeni au cumparat un mini-bar si aparatura necesara pentru fabricarea bauturilor racoritoare.

Adolescentii care vand, invata la profilul economic, iar in orele de practica, luni si marti, isi exerseaza abilitatile in miniafacerea din scoala. Din banii stransi, se vor da burse elevilor cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati materiale.

Cand se va incalzi afara, uniristii spera sa isi mute minibarul in incinta scolii, sa isi amplaseze o umbrela si sa vanda cat mai multe sucuri naturale.

Mentionam ca de aceasta miniafacere se ocupa elevii de la clasele a IX-a A, a X-a A si a XI-a K, impreuna cu profesorii diriginti.

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI