4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Începe încă un recensământ: al circulaţiei pe drumurile din judeţ

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a lansat licitaţia pentru prestarea serviciilor privind înregistrarea circulaţiei rutiere din anul 2022, pe întreaga reţea de drumuri judeţene. S-au stabilit 64 posturi de recenzare, precizează anunţul de licitaţie – în staţiile curselor de transport public, în magazine sau în sediile unor primării.

Evaluarea ofertelor se va face după criteriul preţului cel mai scăzut, pornind de la valoarea estimată de 311 mii de lei (fără TVA). De altfel, în ultima şedinţă, Consiliul Judeţean Iaşi a alocat suma de 370 de mii lei către DJADP pentru această activitate.

Termenul de înscriere la licitaţie expiră pe 22 martie, iar numele câştigătorului urmează să fie anunţat în termen de două luni. Durata contractului este de opt luni.

Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani, şi are ca scop aflarea în timp cât din traficul pe drumurile judeţene este reprezentat de vehicule de marfă şi cât este reprezentat de persoane. Va fi înregistrat numărul tuturor vehiculelor, de la biciclete simple şi căruţe până la autoremochere şi automacarale cu mai mult de 4 axe. Pe baza rezultatelor obţinute se vor fundamenta şi proiecta investiţiile rutiere şi lucrările de întreţinere şi reparare a drumurilor.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow