More

  Încă un pat la secția de ATI COVID de la Spitalul Municipal. Rată de infectare în creștere la Pașcani

  Sectia ATI COVID 19 din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani a fost suplimentata cu un pat, in total fiind sapte. Informatia apare in comunicatul de presa trimis de DSP Iasi, in cursul zilei de joi, 8 aprilie. In acelasi document, apare faptul ca gradul de ocupare este de 100%. Sapte pacienti cu forme grave de COVID 19 sunt tratati in prezent la sectia de la Pascani.

  In intreg judetul, sunt 66 de paturi ATI ocupate si doar unul singur liber, la Spitalul CF din Iasi.

  In municipiul Pascani, precum si in Harlau, exista cate un spital suport COVID unde se trateaza cazurile usoare si medii. La Spitalul CF din Pascani mai sunt libere 48 de paturi din circa 90, iar la Spitalul Orasenesc Harlau, doar 3 locuri libere din totalul de 49.

  De precizat este faptul ca incidenta in municipiul Pascani a crescut in ultima perioada, iar miercuri, 7 aprilie a ajuns la 1,45 de cazuri la mia de locuitori. Primarul orasului, Marius Pintilie, a indemnat cetatenii sa respecte regulile de igiena si distantare sociala, pentru a nu ajunge la restrictii.

  Daca rata de infectare depaseste 4 la mie, circulația va fi restricționată de la ora 20.00, față de ora 22.00, cât este acum, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. In localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet