More

  Campanie de colectare selectivă la Scobinți

  Primăria Scobinți continuă campania de conștientizare privind colectarea selectivă și  încurajează cetățenii să fie responsabili față de mediu.

  Într-un anunț postat de Facebook joi, 8 aprilie, se arată că deșeurile cetățenilor vor fi colectate pe categorii, în zile diferite ale săptămânii.

  Astfel, deșeurile biodegradabile vor fi depozitate în containere specifice care se află în gospodăria cetățenilor. Această modalitate de reciclare se dovedește utilă, deoarece compostul rezultat poate fi utilizat ca îngrășământ natural.

  În ceea ce privește gunoiul reciclabil, conform spuselor primarului, Gheorghe Hrițcu, deșeurile din plastic și hârtie vor fi ridicate de firma de salubritate o dată pe săptămână, iar cele din sticlă și metal vor fi colectate o dată pe lună, în ziua de joi.

  În plus, în fiecare zi de vineri va fi colectat gunoiul care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile menționate mai sus.

  De asemenea, în cazul în care termenul de așteptare până la ridicarea deșeurilor este prea mare, reprezentanții locali pun la dispoziția cetățenilor o alternativă. Astfel, deșeurile reciclabile vor putea fi predate la cel mai apropiat magazin.

  Potrivit edilului comunei Scobinți, această inițiativă de colectare selectivă este în proces de desfășurare încă de anul trecut.

  Menționăm că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, administrația locală a pus la dispoziția locuitorilor din comuna Scobinți pubele și saci menajeri, iar pentru operatorii economici au fost distribuite pubele și containere colorate pe categorii, pentru depozitarea deșeurilor reciclabile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet