5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

 

Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in legatura cu modul de acordare a abonamentelor gratuite pentru transportul public local. O parte dintre ei reclama faptul ca pentru obtinerea abonamentelor trebuie depuse copii dupa acte, in fiecare luna la fostul sediu al RAGCL. Mai exact, fiecare beneficiar trebuie sa mearga periodic pana la capatul orasului pentru a depune aceleasi acte, chiar daca nu sunt modificari. Ei solicita administratiei locale sa gaseasca solutii pentru ca actele sa poata fi trimise in format electronic si daca se poate doar la inceputul anului scolar si atunci cand apar modificari. Astfel de probleme au ramas nerezolvate de ani de zile, desi municipalitatea a implementat, de curand, un amplu proiect de digitalizare a serviciilor administratiei publice locale, cu fonduri europene.

Situatia este deranjanta si pentru operatorul local de transport public. Pentru primirea si gestionarea actelor a fost desemnat un salariat al societatii care abia face fata volumului munca. Directorul de la CLP Ecoserv SRL spune ca operatorul de transport trebuie sa respecte prevederile regulamentului pentru a putea fi decontate cheltuielile.

In alte localitati din tara astfel de probleme au fost rezolvate de mult. Actele necesare pentru eliberarea abonamentelor pentru elevi si studenti pot fi trimise pe email asa incat sa nu fie necesara prezenta lor sau a parintilor. La Pascani primarul, administratorul public si purtatorul de cuvant al institutiei au refuzat sa comenteze acesta situatie si sa spuna daca vor cauta solutii similare. Regulamentul pentru transportul gratuit al elevilor urmeaza sa fie modificat in sedinta Consiliului Local programata pe 29 septembrie. in noua forma a fost modificata doar o conditie de obtinere a abonamentelor. Actele trebuie depuse in ultimile cinci zile ale lunii pentru luna urmatoare, nu in primele zile ale lunii, asa cum este acum. De asemenea sunt eliminate plafoanele financiare asa incat Primaria sa poata deconta, din bugetul local, contravaloarea abonamentelor si dupa modificare tarifelor.
Mentionam ca o parte din parintii elevilor navetisti au atras atentia ca municipalitatea ar trebui sa se ocupe si de amenajarea statiilor de autobuz. In umele locuri, cum ar fi de exemplu pe strada Fericirii din suburbia Sodomeni, navetistii sunt nevoiti sa astepte, in picioare, autobuzul, in ploaie sau in soare, pentru ca nu a fost amenajat un spatiu de asteptare acoperit si cu banci.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow