5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

O noua revolta a comerciantilor fara contracte. Vor sa vorbeasca cu primarul si consilierii locali

 

Situatia din piata agroalimentara Vale este tot mai critica, din cauza lipsei de implicare a administratiei locale. Conditiile de comert, in continua degradare, pentru ca nu au fost facute investitii dar si lipsa contractelor de inchiriere i-a adus pe majoritatea comerciantilor de acolo la sapa de lemn. Mai mult, unii dintre ei sunt in procedura de evacuare, la solicitarea Primariei iar pentru plata cheltuielilor de executare, peste 6500 lei pentru fiecare chiosc, le-au fost blocate conturile.
Cu banii si afacerile blocate o parte din comerciantii aflati in acesta situatie au solicitat interventia Consiliului Local. Ei au trimis legislativului local o adresa prin care cer ca situatia lor sa fie discutata in sedinta programata pe 29 septembrie si sa li se permita sa participe la dezbateri. Consilierul local Sorin Olariu sustine ca solictarea pietarilor este justificata, in contextul in care proiectul de modernizare a Pietei din Vale este blocat de actuala administratie locala. Mai mult, consilierul PMP crede ca Primaria ar trebui sa se tina de promisiune, sa faca o serie de lucrari de amenajare si sa prelungeasca contractele comerciantilor, pe platoul de alaturi.

ACELEASI PROBLEME, NICI O SOLUTIE!

Discutii pe aceeasi tema au avut loc si in cursul anului trecut dar masurile anuntate de reprezentantii Primariei au ramas la stadiu de promisiuni.

Pe 18 mai 2021 comerciantii au luat cu asalt Primaria, dupa ce au fost somati sa isi mute afacerile si sa predea terenurile in 15 zile.
.
Ei s-au plâns ca au fost păcăliți de reprezentanții administrației locale, ca vor fi lăsați sa isi continue activitatea pana când vor începe lucrările de modernizare a pieței agroalimentare, apoi vor fi mutați provizoriu in alte locații, după care se vor întoarce pe vechile amplasamente.

La acea vreme primarul Marius Pintilie a motivat ca masurile ar fi necesare pentru a putea fi îndeplinite o serie de cerințe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, in vederea obținerii autorizației de funcționare. Mai exact, trebuie eliberate căile de acces pentru a fi posibila intervenție a pompierilo,r in cazuri de urgenta.
Edilul a mai spus ca notificările au fost trimise celor cărora le-au expirat contractele si ca acestea nu vor mai fi prelungite. In schimb comercianții atenționați au fost invitați sa participe la licitațiile organizate de administratia locală pentru închirierea spațiilor din hala.

Subiectul a fost discutat si in sedinta de la sfarsitul lunii iunie 2021. Comerciantii prezenti in sala sau plans ca sunt hartuiti cu amenzi de Politia Locala si au cerut contracte, pana cand vor incepe lucrarile de modernizare a Pietei din Vale. Ei au amenintat ca vor strange semnaturi pentru demiterea primarului.

In aceeasi sedinta edilul municipiului a promis ca va găsi o locație pentru relocarea piețarilor si ca Poliția Locală nu ii va mai amenda.

Viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi, cel care se ocupa de activitatea pietelor a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice din partea BIT TV.

Menționăm ca Primăria Pașcani are un dublu standard in măsurile luate împotriva comercianților care ocupa domeniul public dar care au contractele expirate. De ani buni de zile, zeci de societăți comerciale au ocupat abuziv suprafețe de teren din domeniul public si îl folosesc fără contracte si fără sa plătească. Printre ele se afla si una dintre societățile primarului Marius Pintilie. In aceste cazuri nu au fost luate măsuri similare. In cadrul unei conferințe de presa edilul a motivat ca are alte priorități.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow