7.4 C
Paşcani
vineri, aprilie 19, 2024

Judecătorii păşcăneni i-au recomandat unui poliţist să urmeze cursuri de caligrafie

Unui polițist i s-a recomandat oficial să urmeze cursuri de caligrafie. Unul dintre procesele verbale completate de acesta a fost atacat de contravenient pe motiv că era absolut ilizibil. Judecătorii au reușit totuși să-l descifreze.

Alexandru C. fusese sancționat pentru că ar fi depășit limita legală de viteză la Boureni, pe drumul european şi pentru că ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu dintre sensurile de mers. Primise o amendă de 1.450 lei și i se ridicase permisul de conducere în vederea suspendării. Șoferul semnase procesul-verbal, dar cu mențiunea „nu recunosc”. Ulterior, el s-a adresat Judecătoriei Pașcani, cerând declararea nulității procesului-verbal, printre altele pentru că descrierea faptei și temeiul legal al amenzii erau indescifrabile.

În aprecierea șoferului, acest fapt echivala cu lipsa mențiunilor respective și deci, cu nulitatea actului. Judecătorii nu au fost însă de aceeași părere. „Instanţa constată că deşi agentul constatator nu are o scriere caligrafică, chiar dimpotrivă, se pot stabili menţiunile completate olograf de acesta. Se va reţine că procesul-verbal este lizibil. Se recomandă însă ca agentul constatator să depună mai multe eforturi în sensul completării a proceselor-verbale pe care le întocmeşte cu o mai mare atenţie”, au menționat judecătorii.

Cu privire la problema de fond, magistrații au avut la dispoziție înregistrarea video făcută de polițiști. Pe aceasta se vedea că șoferul începuse depășirea pe linie discontinuă, dar o finalizare pe linie continuă, în imediata apropiere a unei treceri de pietoni. De asemenea, viteza autovehiculului fusese de 82 km/h, într-o zonă în care viteza maximă admisă este de 50 km/h. Judecătorii au constatat astfel că Alexandru C. fusese amendat pe drept și au menținut sancțiunea. Apelul declarat de șofer a fost anulat de Tribunal.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole