21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Dans si muzica, la “Curcubeul Artelor”. Trofeele festivalului castigate de Trubadurii Band si Ansamblul Rapsozii Siretului

Sute de copii talentati au urcat in acest week-end pe scena Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani, la Festivalul “Curcubeul Artelor”, cea de-a patra editie. Concursul s-a desfasurat pe doua mari sectiuni, interpretare muzicala si dans, timp de doua zile. Juriul, format din specialisti in domeniu, i-au desemnat castigatori pe Trubadurii Band la prima sectiune si Ansamblul “Rapsozii Siretului”, la cea de-a doua.

 

Solisti, fanfare si formatii instrumentale, muzica folk, grupuri de muzica populara si usoara au evoluat sambata si duminica in cadrul Festivalului “Curcubeul Artelor, de la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani. Concursul a inceput de dimineata, cu emotii pentru zecii de copii veniti din judetele Iasi si Neamt. 

 

Sala a fost arhiplina. Au venit parintii, profesorii, bunicii sau prietenii celor care au concurat, pentru a-i sustine. Ansamblurile scolilor din imprejurimi au aratat ca fac performanta si ca muncesc de zori pentru coregrafii.

 

Dupa doua zile de concurs, au fost desemnati si castigatorii. Trofeul concursului la muzica a mers la Trubadurii Band, iar cel de la dans, la Ansamblul Rapsozii Siretului.

 

Gala cand vor fi premiati castigatorii, dar si cei care au ocupat locurile I, II, III sau mentiune va avea loc la inceputul lunii decembrie. Vor primi diplome si premii in bani.

 

Mentionam ca din juriu au facut parte persoane de specialitate, de la Universitatea de Arte “George Enescu”, de la Colegiul de Arta “Octav Bancila” din Iasi, din partea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si arbitrii de dans sportiv.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow