18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Cum descoperi furtul de curent: cu iluminatul public se aprindeau becurile pe terasă

Un sătean din Deleni a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel, fiind acuzat că ar fi furat timp de 15 ani curent electric din reţeaua de iluminat public a comunei. În primă instanţă, magistraţii Judecătoriei Hârlău îl achitaseră pe Mihai Aignătoae.

Primăria Deleni a aflat că din reţeaua publică se fură curent electric doar după ce nepotul de frate al lui Aignătoae a anunţat acest lucru. El observase că la aprinderea iluminatului public se aprindeau concomitent şi becurile de pe terasa amenajată de unchiul său peste drum de casă. Instalaţia prin care se fura curent electric consta într-un cablu prins pe stâlp cu coliere, la baza stâlpului aflându-se un întrerupător. La verificările efectuate la solicitarea primăriei din Deleni, s-a constatat că din reţeaua publică erau alimentate 11 becuri şi o priză din garajul săteanului. Primăria Deleni a cerut plata a 74.000 lei, în contul curentului electric consumat ilegal de Aignătoae.

Iniţial, acesta a scăpat basma curată. Judecătorii din Hârlău au apreciat că nu există dovezi clare că Aignătoae realizase instalaţia improvizată prin care era sustras curent electric şi nici calcule incontestabile prin care să se ajungă la suma de 74.000 lei. Magistraţii Curţii de Apel au admis însă contestaţiile depuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău şi de către primăria Deleni, desfiinţând întreaga sentinţă dată de instanţa inferioară. Rejudecând cazul, Curtea de Apel l-a condamnat pe Aignătoae la 1 an de închisoare cu suspendare pentru executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea. În plus, el va trebui să achite despăgubiri de 5.000 de lei Primăriei comunei Deleni, dar şi 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow