26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Doi ani de închisoare cu executare după ce a adus o bătrânică de la vot

- Advertisement -

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2019 l-ar putea costa pe un ieşean doi ani de libertate. Bobi Costel Homea a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În dimineaţa zilei de 10 noiembrie 2019, un sătean din Costeşti şi-a rugat un prieten să-i ducă bunica la secţia de vot, întrucât era bolnavă şi nu putea merge pe jos. În afara şoferului Alin V. şi a bătrânei, în maşină au mai urcat doi săteni, printre care şi Costel Homea. După vot, Alin V. ar fi urmat să-i aducă pe ceilalţi înapoi. Acesta se grăbea să ajungă însă altundeva, aşa că, pe drumul de întoarcere, la volan s-a urcat Homea. Acesta nu mai avea însă dreptul de a conduce, permisul fiindu-i anulat în septembrie. Autoturismul a fost oprit de poliţişti după aproximativ 200 de metri.

Analizând cazul, magistraţii Judecătoriei Paşcani au constatat că Homea mai suferise o condamnare, pentru uz de fals, el fiind depistat în 2018 cu un permis de conducere falsificat. Pedeapsa fusese stabilită la 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Noua faptă fusese comisă în interiorul acestui termen, aşa că magistraţii Tribunalului au decis revocarea suspendării. Homea a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare, în regim de detenţie. Apelul înaintat de acesta împotriva sentinţei a fost respins ieri, condamnarea devenind definitivă.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow