3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

Cresc cheltuielile cu 4 milioane de lei, pentru construirea unei grădinițe. Legislativul pășcănean, in ședința de urgență

O noua sedinta importanta convocata doar cu o zi inainte de dezbateri. Legislativul pascanean se intruneste in regim de urgenta pe 18 noiembrie a.c, de la ora 12.00, la solicitarea edilului. Pe ordinea de zi se afla un singur proiect de hotarare, privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici si aprobarea proiectului tehnic pentru construirea unei gradinite pe terenul dintre sediul parchetului si Scoala „Iordache Cantacuzino”. Costurile au crescut cu aproape 4 milioane de lei, de la 11 637 472,85 lei, – inclusiv TVA, conform devizului aprobat prin Hotarararea 104/19.06.2020,  la 15 600 614, 26 lei, inclus TVA, conform noului deviz. Datele comparative nu au fost puse la dispozitia consilierilor si nici proiectul tehnic, in intregime.

Cladirea va avea o suprafata de 910 mp, parter si doua etaje cu 8 sali de clasa. Odata cu construirea noii gradinite, va fi amenajat si terenul din imprejurimi. Este vorba de peste 4300 mp de spatiu verde si cai de acces, o noua esplanada care va face legatura intre parc si strada Stefan cel Mare. De asemenea, vor fi modernizate sala de sport si terenul de fotbal de la Scoala „Iordache Cantacuzino” precum si Strada „Aleea Parcului”, in cadrul aceluiasi proiect.

Mentionam ca 85% din cheltuieli sunt asigurate din fonduri comunitare si 13% din bugetul national. Municipalitatea trebuie sa asigure, din bugetul local, 2% din valoarea investitiei eligibile, precum si cheltuielile neeligibile, daca va fi cazul.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow