1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Fără păcănele lângă școli, grădinițe sau parcuri! (P)

 

Jocurile de noroc nu au ce căuta în proximitatea școlilor și nici în apropierea spațiilor de joacă pentru copii!

Am depus un proiect de lege alături de colegii mei deputați USR, Diana Stoica și Beniamin Todosiu, prin care am solicitat ca aceste săli de joc să nu mai aibă voie să funcționeze lângă locurile unde copii de toate vârstele vin să învețe sau să se recreeze.

Expunerea copiilor la jocurile de noroc este o problemă care ne privește pe toți ori, pe unde mergem în orașe, aceste săli tronează strident în orice zonă, indiferent de specificul ei, iar proprietarii au acaparat spațiile publicitare promovând obiceiuri atât de nocive care dau dependență.

Jocurile de noroc continuă să distrugă viața multor adulți și cu siguranță acesta nu este un model de educație în comunitățile noastre care să fie servit elevilor, studenților.

Mai mult, sunt copii care sunt lăsați să încerce această tentație, li se permite accesul la aparate, așa cum am văzut în primăvară la Sânicolau Mare, unde doi copii jucau „la păcănele”, în sală, cu ghiozdanul în spate.

De-a lungul timpului, am primit semnale că sunt jucători dependenți care ies în stradă și au manifestări agresive, deci vorbim de entități care distrug climatul de siguranță în preajma unor spații în care vrem să credem că ținem copiii în siguranță.

Am depus interpelări prin care am cerut o expunere a activităților statului pentru combaterea dependenței de „gambling”. Asociațiile ne-au comunicat că statul nu le oferă sprijin și nu colaborează pentru a activa împreună spre educarea jucătorilor.

De asemenea, în aceste săli de joc intră și ies adesea persoane dubioase care acostează minorii după ce rămân fără bani, iar proiectul meu vine să corecteze o situație ușor scăpată de sub control în ultimii ani.

Jocurile de noroc nu au nicio legătură cu educația și nu sunt ceea ce vrem să le oferim generațiilor viitoare ca variantă de succes.

 

USR IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow