22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Consilierii păşcăneni, discutii despre serviciul de vidanjare. Cine il presteaza si in ce conditii

creditfix.ro
answear.ro
credius.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro

Ultimele știri

Dezbateri aprinse în legislativul local privind serviciile de vidanjare prestate de operatorul regional de apă şi canalizare. Discutiile au avut loc în contextul votării unui proiect de hotărâre privind mandatarea primarului municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, de a vota în cadrul asociaţiei judeţene ARSACIS o serie de modificări la Contractul de delegare şi majorarea tarifelor.
Consilierii din opoziţie au spus că nu votează proiectul, de acesta dată pe motiv că ApaVital refuza uneori să presteze servicii de vidanjare mai ales la blocuri şi atunci când o face costurile diferă faţă de cele din Iaşi.

În replică reprezentaţii operatorului de apă şi canalizare au precizat că acest serviciu nu este obligatoriu pentru societate şi nu este cuprins în contractul de delegare, atunci când vine vorba despre intervenţiile pe proprietăţile private, inclusiv subsolurile blocurilor.

Societatea prestează servicii de vidanjare pe domeniul public, atunci când este cazul, pentru întreţinerea reţelelor de canalizare, fără ca cei care au solicitat intervenţia să fie nevoiţi să achite vreun leu.

Serviciile sunt prestate şi contra – cost la cererea proprietarilor de locuinţe, doar atunci când există disponibilitate din punct de vedere al utilajelor şi echipajelor de intervenţie.
Purtătorul de cuvânt al ApaVital susţine că atât la Iaşi cât şi la Paşcani, preţurile pentru prestarea serviciului sunt aceleaşi, dar costurile diferă în funcţie de distanţa parcursă şi numărul de transporturi.

Pentru asemenea intervenţii păşcănenii trebuie să sune la numărul de telefon 0232.969. În cazul în care vidanjarea este necesară pe domeniul privat proprietarul trebuie să încheie un contract pentru prestarea şi plata serviciilor.

.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI