Dezbateri aprinse în legislativul local privind serviciile de vidanjare prestate de operatorul regional de apă şi canalizare. Discutiile au avut loc în contextul votării unui proiect de hotărâre privind mandatarea primarului municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, de a vota în cadrul asociaţiei judeţene ARSACIS o serie de modificări la Contractul de delegare şi majorarea tarifelor.
Consilierii din opoziţie au spus că nu votează proiectul, de acesta dată pe motiv că ApaVital refuza uneori să presteze servicii de vidanjare mai ales la blocuri şi atunci când o face costurile diferă faţă de cele din Iaşi.

În replică reprezentaţii operatorului de apă şi canalizare au precizat că acest serviciu nu este obligatoriu pentru societate şi nu este cuprins în contractul de delegare, atunci când vine vorba despre intervenţiile pe proprietăţile private, inclusiv subsolurile blocurilor.

Societatea prestează servicii de vidanjare pe domeniul public, atunci când este cazul, pentru întreţinerea reţelelor de canalizare, fără ca cei care au solicitat intervenţia să fie nevoiţi să achite vreun leu.

Serviciile sunt prestate şi contra – cost la cererea proprietarilor de locuinţe, doar atunci când există disponibilitate din punct de vedere al utilajelor şi echipajelor de intervenţie.
Purtătorul de cuvânt al ApaVital susţine că atât la Iaşi cât şi la Paşcani, preţurile pentru prestarea serviciului sunt aceleaşi, dar costurile diferă în funcţie de distanţa parcursă şi numărul de transporturi.

Pentru asemenea intervenţii păşcănenii trebuie să sune la numărul de telefon 0232.969. În cazul în care vidanjarea este necesară pe domeniul privat proprietarul trebuie să încheie un contract pentru prestarea şi plata serviciilor.

.

Slider