13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Consilierii îşi vor primi indemnizaţiile restante. Cadou PSD pentru consilierii PNL: peste 3000 lei, înainte de sărbători

Consilierii păşcăneni îşi vor încasa indemnizaţiile restante din luna iulie şi până acum, majorate conform noilor prevederi legale. Proiectul de hotărâre prin care a fost stabilit cuantumul lor a fost aprobat în şedinţă extraordinară de astăzi, după două încercări eşuate. Aleşii locali urmează să primească câte 648 lei brut pe lună, 10% din indemnizaţia primarului pentru participarea la cel puţin două şedinţe.

Cu câteva săptămâni înainte de sărbători, consilierii păşcăneni urmează să primească fiecare câte 3240 lei, indemnizaţiile restante din luna iulie şi până acum. “Cadoul de Crăciun” a fost aprobat în şedinţă extraordinară de astăzi, la limita înainte de a pierde acest drept. De acesta dată proiectul privind stabilirea indemnizaţiilor a fost aprobat şi de viceprimarita Gabriela Nedelcu după ce a fost respins de două ori.

Consilierii liberali au refuzat să îşi aprobe indemnizaţiile pe motiv că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate. În schimb îşi vor încasa indemnizaţiile în urma votului consilierilor PSD pe motiv că le merită.

Proiectul iniţial a fost modificat la cererea consilierului PSD Vasile Haldan. Astfel, aleşii locali ar urma să încaseze lunar ,10% din indemnizaţia primarului, – 924 lei brut, pentru participarea la cel puţin o şedinţă ordinară şi una extraordinară.

Hotărârea urmează să fie supusă verificării de legalitate la Prefectura Iaşi. Imediat după confirmarea ei,  vor fi făcute plăţile restante către consilieri, susţin reprezentanţii Primăriei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow