18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

EcoColectare – campanie câștigată de o școală din Pașcani

După câteva luni de muncă și colectare selectivă astăzi participanții au fost premiați în funcție de cantitatea adunată pe cap de locuitor. Pe primul loc s-au aflat școli din Pașcani și Butea. Premiile au fost consistente și numai bune de completare în unitățile de învățământ. Elevii și profesorii au participat la evenimentul ce a avut loc la Primăria din Pașcani. Printre invitați s-au numărat și cei din administrația locală dar și promotorul campaniei, societatea de salubritate din Municipiu. Și pentru că campania de informare se desfășoară până în 2020, organziatorii au lansat invitația continuării și chiar să adune din ce în ce mai mulți susținători.

Liceul Economic “Nicolae Iorga” se află pe lista câștigătorilor a premiilor oferite de o asociație de promovează selectarea colectivă. Se pare că ei și Școala Gimnazială din Butea au colectat cele mai multe deșeuri de sticlă și borcane, peturi, cartoane și gunoi menajer. Premiul cel mare, o tablă magnetică, a fost ridicat astăzi, 21 noiembrie 2017, când a avut loc festivitatea de premiere. 

În topul clasmentului s-au mai aflat școli și primării din Miroslovești, Butea, Oțeleni și Liceul Tehnologic „Mihai Busioc” din Pașcani, care au primit produse de birotică și papetărie, dar și mingi pentru orele de sport.

Pe lângă elevi, profesori, reprezentanți ai primăriilor s-au aflat și viceprimărița Gabriela Nedelcu alături de noua și vechea conducere de la CLP Eco Salubritate din Pașcani. Promotorul campaniei alături de cei de la ADIS au transmis că aceasta se va desfășura până în anul 2020 și că este una foarte utilă care se va dezvolta la mai multe persoane și că trebuie să învățăm să colectăm selectiv.

Viceprimarita Gabriela Nedelcu considera ca astfel de activități sunt importante pentru comunitate și aduce valoare și că trebuie să ne gândim la mediu și mai ales să privim în viitor. De asemenea, a felicitat elevii și profesorii implicați în acțiuni din ce în ce mai multe în Pașcani.

Fostul director al societății de salubritate, Eduard Dumea a fost și el prezent și a ținut să mulțumească cetățenilor care au înțeles că trebuie să selecteze gunoiul înainte de a fi ridicat de mașini. 

Leonard Ursu a promis că această campanie va continua în Pașcani și chiar vrea mai multă promovare și sacii coloarați să ajungă și la blocuri și condomenii nu doar la case.

Menționăm că premiile au fost consistente și au bucurat pe cei care au participat la campanie. Ei promit că pe viitor vor arunca gunoiul selectiv și că informația va fi transmisă mai departe.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow