12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Muzeul din Pașcani expune la Roman

Aflați într-o strânsă colaborare cu muzeele din orașele învecinate, cu ce are mai bun, Pașcaniul va participa la o expoziție ce va avea deschiderea miercuri la Roman. Printre invitați se numără și cei din Piatra Neamț. Tema expoziției temporare și a simpozionului este – Lemnul de la meșteșug la artă.

Uneltele folosite în atelierele de tâmplărie – este tema ce o va prezenta muzeograful din Pașcani, Daniel Sava la cel mai recent eveniment pregătit la Complexul Muzeal din Roman, acolo unde invitați de onoare vor participa la simpozionul dedicat lemnului.

Pașcaniul va prezenta spre expoziție timp de o lună de zile câteva zeci de obiecte valoroase din patrimoniul Muzeului Municipal. Deschiderea va avea loc miercuri, 22 noiembrie începând cu ora 13:00 la sediul Muzeului din Roman – Casa dr Fălcoianu.

În aceeași zi vor fi prezenți și prof  Gh A. M. Ciobanu din Roman cu lucrarea – Lemnul moare în altar; pr dr Florian Aurel Țușcanu de la Parohia Sf Nicolae Trifești cu lucrarea – Arhitectura populară în lemn – unitate în diversitate și Relu Butnariu de la Muzeul de Istorie Roman cu – Ploșca – utilitate și decor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow