9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Cheltuieli suplimentare suspecte, pentru lucrari care au fost deja facute

- Advertisement -

Cu mai putin de trei saptamani de zile inainte de inceperea noului an scolar, administratia din Pascani suplimenteaza nota de plata pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a Scolii “Iordache Cantacuzino”.
Hotararea a fost luata de legislativul loca,l convocat in sedinta extraordinara pe 17 august a.c., la solicitarea primarului.
Conform documentatiei anexate, la proiectul de hotarare suma solicitata in plus este de 392 492 lei, inclus TVA. Suplimentarea substantiala a costurilor a fost facuta in baza unui deviz de lucrari realizat in luna iunie a.c de o societate din Suceava, cu doi salariati si obiect de activitate taierea si rindeluirea lemnului”.

Seful Compartimentului de Investitii din cadrul Primariei a explicat ca ar fi vorba de o serie de lucrari neprevazute, necesare pentru rezolvarea unor situatii constatate pe perioada realizarii investitiei si pentru conformarea la normele ISU.

Lucrarile au fost deja realizate, cel mai probabil, iar acum trebuie decontata nota de plata. Consilierii din opozitie au atras atentia asupra acestei situatii si au solicitat lamuriri
Dezbaterile au avut loc in contextul in care, mai este putin timp la dispozitie pentru pregatirea scolii pentru a primi elevii.
Pana atunci trebuie facuta receptia lucrarilor si obtinute avizele de functionare.
Unii consilieri au spus ca elevii se pot intoarce in banci si fara rezolvarea acestor probleme. Altii au atras atentia ca dupa renovarea scolii este necesara receptia si obtinerea avizelor pentru ca elevii si profesorii sa nu fie pusi in pericol

Pana la clarificarea aspectelor privind stadiul lucrarilor, receptia si avizele, personalul scolii s-a mutat deja in cladirea reabilitata. `De asemenea a inceput amenajarea salilor de clasa si a bibliotecii, cu mobilier nou.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow