18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Cereri pentru desființarea sensurilor unice de pe strada M Kogălniceanu. Primarul refuza, pe motiv ca șoferii se vor obișnui sau vor alege sa circule pe alte străzi

Președintele Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Pașcani este de părere ca administrația locală ar trebui sa renunțe la sensurile unice de pe strada Mihail Kogălniceanu. Măsură a fost instituita de peste o săptămâna de zile, la solicitarea primarului, fără aprobarea Consiliului Local si fără un studiu de trafic. Viceprimarul Cristian Rățoi a lăsat sa se înțeleagă ca decizia a fost greșită având in  vedere blocajele rutiere si ca pe străzile înguste unde a fost deviat traficul se circula cu dificultate. Precizările au fost făcute in cadrul unei conferințe de presa.

Comisia de Circulație, avize greșite!

Cristian Rățoi, președinta al Comisiei de Circulație recunoaște ca a susținut prin vot solicitarea primarului, ca toți membrii care au participat la ședință. El a spus ca situația de pe teren este diferită de cea prognozata si ca sunt necesare corecții pentru deblocarea traficului si evitarea accidentelor.

Si consilierii PSD au solicitat primarului sa revină renunțe la sensurile unice de pe strada Mihail Kogălniceanu dar si la cel de pe strada Eugen Stamate. Consilierii din opoziție au atras atenția ca măsurile au fost luate fără aprobarea Consiliului Local si fără un studiu de trafic pentru a fie cunoscute eventualele efecte.

Obișnuiți-va cu problemele sau ocoliți!

In replica,  primarul Marius Pintilie a spus ca nu va renunță la sensurile unice si ca pășcănenii se vor obișnui  cu ele sau sau vor circula pe alte străzi. Edilul a mai spus ca nu ar fi avut o alta soluție pentru a rezolva blocajele de trafic si pentru a amenaja locuri de parcare.

Noile reguli de circulație pe strada Kogălniceanu au fost impuse de primar , fără aprobarea consilierilor. Edilul a spus ca aflat de acesta obligație abia odată cu dezbaterile privind restricțiile de circulație pe pasajul Peștișorul. In replica consilierul local Sorin Olariu a arătat ca Marius Pintilie, a inițiat un proiect de hotărâre in anul 2013, pentru amenajarea unor sensuri unice in zona Vale, unde erau invocat aceleași prevederi legale, despre care primarul susține ca a auzit recent de ele.

Menționăm ca strada Kogălniceanu a fost impartita in doua, iar in mijloc a apărut o intersecție. Soferii care merg dinspre Piață Deal spre strada Sportului sunt obligați sa facă la stânga, după Spitalul CF, spre sala de sport, pe o străduță îngustă unde nu poate fi depășit nici un pieton sau la dreapta spre Oficiul Poștal. De asemenea cei care circula dinspre fostul sediu al Bibliotecii Municipale sunt obligați sa meargă la dreapta, spre sala de sport sau la stângă spre Oficiul Poștal, nu înainte spe piață.

Alte articole