18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Târgul comunelor, la Pașcani. Standuri cu produse tradiționale și spectacol – VIDEO

Pășcănenii au participat la sfârșitul săptămânii trecute la cea de-a treia ediție a târgului comunelor, intitulat „Armonii de toamnă”. Evenimentul a avut loc pe esplanada din zona Vale a municipiului, acolo unde a fost instalată o scenă, dar și standurile comunelor participante.  Fiecare zona a adus la târg ce a avut mai bun și mai frumos, de la recoltele bogate ale anotimpului, la produse meșteșugite cu drag în vatra satului. Au fost standuri de la Miroslovești, Ciohorăni, Tătăruși, Sirețel, Mogoșești Siret și multe alte comune.

Deschiderea spectacolului, care a adus atmosfera de sărbătoare, a fost făcută de Iulian Nunucă, tânărul talentat din Moțca, ce a reușit să câștige trofeul ultimei ediții a emisiunii Vocea României.

Apoi, timp de ore bune, pe scenă au urcat copii talentați, dar și ansambluri de dansuri populare din toate localitățile participante. A fost un festival al etalării pasiunii pentru muzică și dans, de diferite genuri, dar și pentru portul tradițional românesc.

În fața publicului, au avut loc și discursurile organizatorilor, dar și ale primarilor, parteneri în acest eveniment.

Au fost și momente asigurate de artiști deja consacrați, precum Cristinel Iordăchioaia, Loredana Călin și Constantin Bahrin.

Cei prezenți la târg, au vizitat standurile, au vizionat spectacolul dar au și încins hore pe esplanadă.

De precizat este faptul că evenimentul este organizat de Primăria Pașcani și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în parteneriat cu unitățile administrative din zona și cele două grupuri de acțiune locale Codrii Pașcanilor și Siret Moldova.

BIT TV a transmis live întreg spectacolul pe parcursul celor aproape șase ore pe canalul de Youtube al televiziunii locale.


Alte articole