-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Ce manifestări vor avea loc în acest an la Casa de Cultură Pașcani – DOC

Casa de Cultură Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani a trimis către Consiliul Local programul de activități cultural artistice propuse în acest an și bugetul instituției de venituri și cheltuieli. Printre altele, pe listă sunt incluse și Zilele Municipiului, eveniment anulat în 2021 și care ar urma să aibă loc în luna iulie a acestui an. Sunt propuse expoziții și spectacole, printre care și teatru pentru copii, iar suma necesară ar fi de 10.000 de lei.

Documentul aici. 

Tot în iulie, în intervalul 15-17 ale lunii, este propus și Târgul Meșterilor Populari, în cadrul căruia va avea loc și un spectacol folcloric.

Conducerea Casei de Cultură își propune ca în acest an să organizeze activitățile cu tradiție, cum ar fi Festivalul Curcubeul Artelor și Rampa Teatrală, dar și noi manifestări, care ar urma să aibă loc în decembrie.

Așadar, în ordine cronologică, activitățile propuse în acest an au debutat cu Ziua Culturii și concertul folcloric de Ziua Unirii, iar în perioada următoare, în februarie și martie, ar urma să aibă loc un spectacol de Dragobete, de Ziua Femeii – pe 8 martie, manifestări de ziua povestitorului Ion Creangă și spectacole de  teatru pentru diferite ocazii.

În preajma sărbătorilor pascale, Casa de Cultură propune expoziții de icoane și întâlniri cu preoții din Protopopiatul Pașcani, iar în luna mai, manifestări de Ziua Europei, spectacol aniversar cu Ansamblul Rapsozii Siretului și un simpozion în amintirea academicianului, Constantin Ciopraga.

În iunie, vor fi manifestări dedicate Zilei Eroilor, cea a copilului si a tricolorului, iar in iulie, pe langa cele propuse de Zilele municipiului, ar urma sa aibă loc și ateliere recreative pentru copii, ce vor continua și în august.

În septembrie nu este nici o activitate trecută pe listă ca propunere, iar în octombrie, o premieră teatrală a Trupei Prometeu și Festivalul Curcubeul Artelor. În noiembrie, Rampa teatrală și activități dedicate Zilelor Mihail Sadoveanu.

Decembrie ar urma să aducă noutăți în programul instituției de cultură, în ceea ce privesc spectacolele de Crăciun, iar manifestările se termin cu festivalul de datini și obiceiuri de iarnă.

Tot la capitolul noutăti, conducerea instituției a trecut pe listă si realizarea unui ansamblu de suite, necesar pentru cel de dansuri, „Rapsozii Siretului”.

Toate aceste activități sunt estimate la peste 310.000 de lei.

De precizat este și faptul că bugetul Casei de Cultura, ce urmeaza sa fie supus aprobării Consiliului Local, are la partea de venituri 1,2 milioane de lei, din care 50.000 de lei venituri proprii, iar restul, subvenții.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow