6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Când primarii nu se înțeleg, cetățenii sunt scoși datori

Situatie complicată în două comune din apropierea Pascaniului. Zeci de oameni sunt nevoiți să plătească impozitul pe terenuri cu cinci ani în urmă, după ce și-ar fi achitat la zi dările, dar către altă primărie, decât cea pe raza căruia se află imobilul. Localnicii au primit somații de plata și caută acum soluții la această problema care îi face să scoată bani din buzunar, de două ori pentru același pamant.

Zeci de localnici din Miroslovesti s-au trezit peste noapte cu somații de plata pentru terenurile care le dețin pe raza localității Ciohorani, devenită comună în 2004, când s-a desprins din Miroslovesti. Oamenii și-ar fi plătit dările pe acel imobil către primăria comunei în care locuiesc, deși ar fi trebuit să achite către unitatea administrativă pe raza căreia se află terenul. Această situație a durat din 2004 și până în 2015, când APIA a sesizat această problema în dosarele pentru subventii.

Primarul comunei Ciohorani susține că i-a înștiințat pe oameni că trebuie să plătească impozitele în comuna pe care o conduce, deoarece terenul a trecut pe raza localității lor.

Insa, oamenii au plătit timp de 11 ani impozitul pe terenuri către altă primărie, iar acum pentru același pământ au primit somații de plata de la Ciohorani.

Primarul comunei Miroslovesti, Costel Cojocaru spune că s-a găsit o rezolvare pentru această problema. Oamenii care au plătit în anii trecuți la Miroslovesti vor fi scutiți de la plata impozitelor viitoare, în baza unei cereri.

Mentionam că din anul 2004 când localitatea Ciohorani a devenit unitatea administrativ teritorială, între cele două comune au fost divergente în ceea ce privesc granițele și plata taxelor și impozitelor locale. In luna iunie 2017, Curtea de Apel Iasi a solutionat un proces privind obligatia de a stabili limitele teritoriale, in care a avut castigat de cauza Primaria Miroslovesti.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI