13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Când primarii nu se înțeleg, cetățenii sunt scoși datori

Situatie complicată în două comune din apropierea Pascaniului. Zeci de oameni sunt nevoiți să plătească impozitul pe terenuri cu cinci ani în urmă, după ce și-ar fi achitat la zi dările, dar către altă primărie, decât cea pe raza căruia se află imobilul. Localnicii au primit somații de plata și caută acum soluții la această problema care îi face să scoată bani din buzunar, de două ori pentru același pamant.

Zeci de localnici din Miroslovesti s-au trezit peste noapte cu somații de plata pentru terenurile care le dețin pe raza localității Ciohorani, devenită comună în 2004, când s-a desprins din Miroslovesti. Oamenii și-ar fi plătit dările pe acel imobil către primăria comunei în care locuiesc, deși ar fi trebuit să achite către unitatea administrativă pe raza căreia se află terenul. Această situație a durat din 2004 și până în 2015, când APIA a sesizat această problema în dosarele pentru subventii.

Primarul comunei Ciohorani susține că i-a înștiințat pe oameni că trebuie să plătească impozitele în comuna pe care o conduce, deoarece terenul a trecut pe raza localității lor.

Insa, oamenii au plătit timp de 11 ani impozitul pe terenuri către altă primărie, iar acum pentru același pământ au primit somații de plata de la Ciohorani.

Primarul comunei Miroslovesti, Costel Cojocaru spune că s-a găsit o rezolvare pentru această problema. Oamenii care au plătit în anii trecuți la Miroslovesti vor fi scutiți de la plata impozitelor viitoare, în baza unei cereri.

Mentionam că din anul 2004 când localitatea Ciohorani a devenit unitatea administrativ teritorială, între cele două comune au fost divergente în ceea ce privesc granițele și plata taxelor și impozitelor locale. In luna iunie 2017, Curtea de Apel Iasi a solutionat un proces privind obligatia de a stabili limitele teritoriale, in care a avut castigat de cauza Primaria Miroslovesti.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow