More

  Când primarii nu se înțeleg, cetățenii sunt scoși datori

  Situatie complicată în două comune din apropierea Pascaniului. Zeci de oameni sunt nevoiți să plătească impozitul pe terenuri cu cinci ani în urmă, după ce și-ar fi achitat la zi dările, dar către altă primărie, decât cea pe raza căruia se află imobilul. Localnicii au primit somații de plata și caută acum soluții la această problema care îi face să scoată bani din buzunar, de două ori pentru același pamant.

  Zeci de localnici din Miroslovesti s-au trezit peste noapte cu somații de plata pentru terenurile care le dețin pe raza localității Ciohorani, devenită comună în 2004, când s-a desprins din Miroslovesti. Oamenii și-ar fi plătit dările pe acel imobil către primăria comunei în care locuiesc, deși ar fi trebuit să achite către unitatea administrativă pe raza căreia se află terenul. Această situație a durat din 2004 și până în 2015, când APIA a sesizat această problema în dosarele pentru subventii.

  Primarul comunei Ciohorani susține că i-a înștiințat pe oameni că trebuie să plătească impozitele în comuna pe care o conduce, deoarece terenul a trecut pe raza localității lor.

  Insa, oamenii au plătit timp de 11 ani impozitul pe terenuri către altă primărie, iar acum pentru același pământ au primit somații de plata de la Ciohorani.

  Primarul comunei Miroslovesti, Costel Cojocaru spune că s-a găsit o rezolvare pentru această problema. Oamenii care au plătit în anii trecuți la Miroslovesti vor fi scutiți de la plata impozitelor viitoare, în baza unei cereri.

  Mentionam că din anul 2004 când localitatea Ciohorani a devenit unitatea administrativ teritorială, între cele două comune au fost divergente în ceea ce privesc granițele și plata taxelor și impozitelor locale. In luna iunie 2017, Curtea de Apel Iasi a solutionat un proces privind obligatia de a stabili limitele teritoriale, in care a avut castigat de cauza Primaria Miroslovesti.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet