13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

20 de scări de bloc, fără căldură, din lipsă de sudori

Zeci familii din Paşcani au rămas fără căldură în prag de iarnă pe motiv că regia locală de termificare nu are meşteri că care să facă reparaţiile necesare la reţelele de încălzire. De câteva luni de zile RAGCL caută 4 sudori şi nu a reuşit să angajeze nici unul. Pentru a debloca acesta situaţie o parte dintre muncitorii unităţii vor fi trimişi la cursuri de recalificare.

Criza forţei de muncă se resimte nu doar în unităţile private ci şi la cele publice, mai ales acolo munca este grea şi salariile mici. De exemplu regia păşcăneană de termoficare caută de luni de zile să angajeze câţiva sudori în autogen care să cârpească reţelele stricate. Deşi au dat anunţuri peste tot nu a venit nimeni să se angajeze, spune directorul unităţii. Cei care mai ştiu meserie de la fostele fabrici din oraş, au plecat în străinătate iar tinerii nu prea au chef de muncă. Din această cauză în cca 20 de scări de bloc unde sunt probleme cu reţelele, a fost sistata furnizarea de căldură până când vor fi făcute reparaţiile necesare. Deocamdată regia are un singur sudor care nu face faţă solicitărilor.

Pentru a rezolva acesta problemă conducerea RAGCL vrea să îşi trimită câţiva muncitori la cursuri de recalificare. Ele urmează să fie susţinute de o fundaţie din Iaşi chiar la sediul regiei, timp de patru luni de zile. La cursuri se pot înscrie şi alte persoane dar acestea ar urma să îşi achite taxele de şcolarizare, de cca 2000 de lei.
Conducerea regiei spune că în câteva zile va da drumul la căldură şi în scările cu probleme dar sunt în aşteptare numeroase lucrări de reparaţii şi investiţii solicitate de locatari.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow