Slider

Credinciosii pe rit vechi au sarbatorit astazi Boboteaza. Zeci de oameni au venit la Biserica “Inaltarea Domnului” din municipiul Pascani pentru a lua apa sfintita, considerata vindecatoare de diferite boli. Potrivit traditiei, Agheasma Mare se bea timp de noua zile incepand de astazi, pentru curatirea sufletului. Maine, va fi “Sfantul Ioan” ultima zi ce va inchide sirul sarbatorilor de iarna.

A fost sarbatoare astazi in randul credinciosilor ortodocsi pe rit vechi. Zeci de oameni au venit la Biserica “Inaltarea Domnului”, de pe strada Camil Petrescu din Pascani, pentru a participa la slujba de Boboteaza.

Dupa ce preotul a sfintit apa din butoaie, credinciosii au inceput sa isi puna in sticle Agheasma Mare. In acelasi timp, a avut loc o procesiune religioasa in jurul bisericii.
Potrivit traditiei, apa sfintita se bea in fiecare dimineata, dupa rugaciune, timp de noua zile pentru curatirea sufletului. De asemenea, peste an, ea este folosita si in gospodarie.


Maine, cand este Sfantul Ioan, se incheie sirul sarbatorilor de iarna, pentru credinciosii pe vechi, a caror religie este tinuta dupa calendarul iulian.

Mentionam ca Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România a luat ființă în anul 1924, când a fost introdus calendarul gregorian, fapt care a determinat un grup de preoți și credincioși să serbeze în continuare sărbătorile după vechiul calendar (iulian).

Slider