8 C
Paşcani
vineri, aprilie 19, 2024

„Ferestre spre succes”, la Colegiul Unirea din Pascani – FOTO

Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea” din Pascani a facut astazi public un bilant al proiectelor ce s-au derulat in scoala anul trecut si continua in prezent. Zeci de elevi au ajuns in Europa, au fost parlamentari pentru o zi, au participat la conferinte importante sau au facut stagii de practica. De departe insa, cel mai important proiect poarta numele de “Ferestre spre succes” si ajuta liceeni sa obtina rezultate mai bune la BAC si sa isi continue studiile mai departe.

Profesorii de la Colegiul Unirea din Pascani au gasit o modalitate de a-i face pe elevi sa aiba rezultate mai bune la Bacalaureat si mai ales sa isi continue studiile. Aproape 200 de liceeni fac parte dintr-un proiect cu sapte tipuri de activitati, finantat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare prin Ministerul Educatiei, “Ferestre spre succes”. Astazi, conducerea scolii a prezentat in detaliu ce reprezinta si cum ii ajuta. „Obiectivul general este imbunatatirea frecventei si a rezultatelor scolare prin valorificarea potentialului elevilor, in contextul formal si nonformal, in scopul cresterii numarului de elevi care participa si promoveaza examenul de bacalaureat si isi continua studiile in invatamantul superior” se arata in documentele proiectului.


Sunt implicati si 24 de profesori, care fac diferite activitati dupa ore cu elevii. Asta, dupa ce iau impreuna pranzul. “Pasaport literar spre bacalaureat”, “Lumea lui MATE”, “Accente bio pe bac” sau “Calatorie spre bacalaureat 2.0” se numesc activitatile remediale care se fac cu table interactive, manuale digitale imbogatite cu modele 3D si altele.

In afara de invatat, elevii participa si la diferite activitati de sprijin care ii ajuta sa capete incredere in propriile puteri, sa isi gaseasca un drum in viata si sa orienteze spre o cariera de succes. In acest sens, scoala colaboreaza si cu un expert in educatie si profesor de matematica la Harvard, Marian Staș, care a fost astazi in unitatea de invatamant.
Impreuna cu el, a fost organizat astazi si un atelier cu echipe formate din profesori si elevi, care au discutat despre sistemul de invatamant actual.

Proiectul “Ferestre spre succes” are si o parte de dotare cu bunuri. A fost facut un laborator multimedia, in care elevii au acces la o tehnologie de ultima generatie.

Mentionam ca activitatile se deruleaza pe parcursul a patru ani. Coordonatorul de grant este directorul scolii, Daniela Orasanu, responsabil achizitii, Marius Putintelnicu, asistent coordonator, Iuliana Costea, iar responsabil financiar, Mariana Savin.

Alte articole