1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Bani pentru protejarea personalului medical şi 3 ventilatoare mecanice

Spitalul de Urgenţă Paşcani primeşte încă o mână de ajutor din partea Consiliului Local Paşcani în lupta cu epidemia de coronavirus.

În şedinţa ordinară care a avut loc pe 31 martie a fost votată o rectificare bugetară prin care unitatea medicala are la dispoziţie 200 000 lei pentru achiziţionarea de materiale de protective şi 1000 de teste pentru depistarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus şi 206 000 lei pentru cumpararea a trei echipamente de ventilare mecanică. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilieri.
Subiectul a stârnit şi discuţii contradictorii între primar şi consilierii liberali. Opoziţia a susţinut că şedinţa pentru alocarea acestor bani ar fi trebuit să aibă loc cu câtăva zile mai devreme, în regim de urgenţă, imediat după primirea cererii de finanţare din partea conducerii spitalului.
De cealalta parte primarul Dumitru Pantazi l-a acuzat pe consilierul Marius Pintilie că foloseşte acest subiect în scop politic, într-un moment nepotrivit. Edilul a precizat că de acum va răspunde la întrebările consilierului doar în scris, tocmai pentru a evita astfel de dispuse.
În realitate cele câteva zile de întârziere nu au afectat activitatea spitalului. Conform celor din conducerea unităţii procedurile de achiziţii pentru materiale de protecţie împotriva COVID -19 sunt în derulare de aproape o lună de zile iar pentru achiziţionare celor 3 aparate de ventilaţie au fost deja lansate caietele de sarcini.

Aşadar banii aprobaţi de Consiliul Local vor rămâne în conturi până când materialele şi echipamentele vor fi livrate. Mai mult,  secretarul general al Primăriei a precizat că în ultimele zile ale săptămânii trecute nu ar fi putut să aibă loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local, aşa cum au solicitat consilierii din opoziţie, pentru că nu erau finalizate referatele de specialitate iar aprobarea lor de către Consiliul de Administratie a fost făcută în şedinţa de luni.

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...