More

  Bani pentru protejarea personalului medical şi 3 ventilatoare mecanice

  Spitalul de Urgenţă Paşcani primeşte încă o mână de ajutor din partea Consiliului Local Paşcani în lupta cu epidemia de coronavirus.

  În şedinţa ordinară care a avut loc pe 31 martie a fost votată o rectificare bugetară prin care unitatea medicala are la dispoziţie 200 000 lei pentru achiziţionarea de materiale de protective şi 1000 de teste pentru depistarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus şi 206 000 lei pentru cumpararea a trei echipamente de ventilare mecanică. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilieri.
  Subiectul a stârnit şi discuţii contradictorii între primar şi consilierii liberali. Opoziţia a susţinut că şedinţa pentru alocarea acestor bani ar fi trebuit să aibă loc cu câtăva zile mai devreme, în regim de urgenţă, imediat după primirea cererii de finanţare din partea conducerii spitalului.
  De cealalta parte primarul Dumitru Pantazi l-a acuzat pe consilierul Marius Pintilie că foloseşte acest subiect în scop politic, într-un moment nepotrivit. Edilul a precizat că de acum va răspunde la întrebările consilierului doar în scris, tocmai pentru a evita astfel de dispuse.
  În realitate cele câteva zile de întârziere nu au afectat activitatea spitalului. Conform celor din conducerea unităţii procedurile de achiziţii pentru materiale de protecţie împotriva COVID -19 sunt în derulare de aproape o lună de zile iar pentru achiziţionare celor 3 aparate de ventilaţie au fost deja lansate caietele de sarcini.

  Aşadar banii aprobaţi de Consiliul Local vor rămâne în conturi până când materialele şi echipamentele vor fi livrate. Mai mult,  secretarul general al Primăriei a precizat că în ultimele zile ale săptămânii trecute nu ar fi putut să aibă loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local, aşa cum au solicitat consilierii din opoziţie, pentru că nu erau finalizate referatele de specialitate iar aprobarea lor de către Consiliul de Administratie a fost făcută în şedinţa de luni.

  Citeste si  Autobuze vechi, pentru noul operator

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din...

  ApaVital a primit acordul pentru cea mai mare investiţie din judeţ. Pascaniul, pe lista de prioritati – VIDEO

  Cel mai mare proiect de investiţii publice din judeţul Iaşi a primit acordul de finanţare din partea instituţiilor europene şi urmează să fie semnat...

  Autobuze vechi, pentru noul operator

  Păşcănenii vor circula în următorii cinci ani de zile în autobuze second- hand. Condiţiile vor fi mai bune decât cele de până acum, spun...

  Opinii