2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Lucrări de dezinfecţie în scările de bloc

Administraţia locală începe lucrările de dezinfecţie la blocurile din Paşcani. În cursul zilei de miercuri au fost finalizate procedurile de achiziţie pentru contractarea serviciului iar de duminică se va intra în fiecare scară de bloc pentru dezinfecţia spaţiilor comune şi a lifturilor. În evidenţele Primariei sunt 416 scări de bloc pentru care se va cheltui peste 100 000 lei. Contractul a fost câştigat o de firmă din Tecuci în urma unei achiziţii simplificate, în regim de urgenţă.
De asemenea Primăria a făcut achiziţii şi pentru cumpărarea a 416 dozatoare pentru substanţe dezinfectante care urmează să fie montate în fiecare scară de bloc, precum şi 500 de rezerve. Deocamdată nu se ştie ce cantitatea ar fi necesară şi pentru ce perioadă, dar reprezentanţii administriatiei locale fac apel că substantele să fie folosite  cu responsabilitate, la intrarea şi ieşirea din scara blocului. Pentru achizitionarea lor a fost alocată suma de 100 000 lei.
De asemenea în subsolurile blocurilor urmeaza să fie făcute lucrări de vidanjare şi spălare. Primarul municipiului a anunţat că va fi stabilit un protocol cu Apa Vital iar tarifele vor fi aprobate de Consiliul Local. Costurile ar urma să fie suportate de municipalitate, de la bugetul local. De acesta dată astfel de cheltuieli pot fi decontate din bani publici chiar dacă intervenţiile sunt pe domeniul privat, în baza ordonanţei militare,  a legislaţiei specifice şi a stării de urgenţă în care se afla în momentul de faţă România. Totodată se caută soluţii şi pentru repararea ţevilor sparte din subsolurile blocurilor pentru a nu mai fi din nou inundate.

FOTO ARHIVA

Alte articole

A fost deschis un nou sens giratoriu în Pașcani

Miercuri, 29 noiembrie, a fost deschis sensul giratoriu din...

Bătălie pe proiectul modernizării străzilor din Paşcani

Administraţia municipiului Paşcani pare hotărâtă să modernizeze toate străzile...

Sedință amânată din cauza unor dispute intre primar si consilieri

Ședința cu probleme in legislativul pascanean. Nici unul din...

Clădire istorică cu termopane și materiale moderne, la Pașcani

La Palatul Cantacuzino din municipiul Pașcani, clădire considerată monument...