3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

La Pașcani, noul an școlar a început cu stângul. Care sunt problemele care încă nu au fost rezolvate?

La Pașcani, noul an școlar a început cu o serie probleme nerezolvate. Administrația locală încă nu a nominalizat membrii care să facă parte din Consiliile de Administrație și Comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în cadrul unităților de învățământ, motiv pentru care CA-urile nu sunt funcționale, durata lor limitându-se la perioada anului școlar.

Primarul municipiului a spus ca problema urmează să fie rezolvată în ședința ordinară de la sfârșitul lunii septembrie, atunci când vor fi suspuse aprobării cele două proiecte.

O altă dificultate la început de nou an școlar este faptul că Primăria Pașcani refuză să asigure transportul gratuit pentru elevi, drept stabilit prin lege. Situația este una sensibilă,  mai ales în cazul copiilor care, zi de zi, fac naveta și parcurg câțiva km pentru a ajunge la școala din Fântânele asta deoarece, în prezent, Școala Iordache Cantacuzino este în renovare.

Primarul pășcănean a fost întrebat în cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută de ce nu se aplică aceeași măsură ca în municipiul Iași, de subvenționare a transportului pentru elevi de la bugetul local. Edilul a răspuns că Pașcaniul este mai sărac decât Iașiul și că are mai puține încasări din transportul public local.

Edilul a mai spus că așteaptă o situație din partea școlilor cu privire la numărul elevilor solicitanți și în ce măsură costurile de transport vor fi acoperite prin intermediul subvențiilor guvernamentale, eventuale diferențe urmând să fie achitate de la bugetul local.

Cu privire la acest subiect, consiliera PSD, Gabriela Nedelcu susține că Guvernul nu decontează cheltuielile pentru a asigura transportul public al elevilor din municipiu, ci a celor care vin de la distanțe mai mari. Ea a mai adăugat că acest răspuns ar trebuie asumat chiar de primărie.

Menționam că, la Iași, primăria asigură transportul gratuit al elevilor în fiecare zi, dimineața și la amiază. Soluția găsită de administrația locală a fost ca o parte din autobuzele și tramvaiele destinate transportului în comun să circule doar pentru a permite elevilor să ajungă și să se întoarcă de la școală. Mai mult chiar, dimineața, autobuzele sunt însoțite de mașinile poliției locale pentru a facilita accesul în trafic.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Se reface acoperișul de la sala de sport a Colegiului „Sadoveanu”

Sala de sport a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a intrat în renovare. Este vorba despre...

Premii pentru sportivii pășcăneni la Campionat Mondial de Qwan Ki Do

Sportivii de la Clubul Long Ho din Pașcani au reușit să urce pe podium și au obținut...

Apel umanitar pentru un tânăr jucător de fotbal din Pașcani

Apel umanitar pentru un tânăr de 24 de ani, cunoscut în comunitatea din Pașcani și apreciat ca...

Primarul din Mircești, cercetat pentru purtare abuzivă

Primarul comunei Mircești, Leon Bălteanu, este cercetat penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă, în urma unei sesizări...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI