8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

La Pașcani, noul an școlar a început cu stângul. Care sunt problemele care încă nu au fost rezolvate?

La Pașcani, noul an școlar a început cu o serie probleme nerezolvate. Administrația locală încă nu a nominalizat membrii care să facă parte din Consiliile de Administrație și Comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în cadrul unităților de învățământ, motiv pentru care CA-urile nu sunt funcționale, durata lor limitându-se la perioada anului școlar.

Primarul municipiului a spus ca problema urmează să fie rezolvată în ședința ordinară de la sfârșitul lunii septembrie, atunci când vor fi suspuse aprobării cele două proiecte.

O altă dificultate la început de nou an școlar este faptul că Primăria Pașcani refuză să asigure transportul gratuit pentru elevi, drept stabilit prin lege. Situația este una sensibilă,  mai ales în cazul copiilor care, zi de zi, fac naveta și parcurg câțiva km pentru a ajunge la școala din Fântânele asta deoarece, în prezent, Școala Iordache Cantacuzino este în renovare.

Primarul pășcănean a fost întrebat în cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută de ce nu se aplică aceeași măsură ca în municipiul Iași, de subvenționare a transportului pentru elevi de la bugetul local. Edilul a răspuns că Pașcaniul este mai sărac decât Iașiul și că are mai puține încasări din transportul public local.

Edilul a mai spus că așteaptă o situație din partea școlilor cu privire la numărul elevilor solicitanți și în ce măsură costurile de transport vor fi acoperite prin intermediul subvențiilor guvernamentale, eventuale diferențe urmând să fie achitate de la bugetul local.

Cu privire la acest subiect, consiliera PSD, Gabriela Nedelcu susține că Guvernul nu decontează cheltuielile pentru a asigura transportul public al elevilor din municipiu, ci a celor care vin de la distanțe mai mari. Ea a mai adăugat că acest răspuns ar trebuie asumat chiar de primărie.

Menționam că, la Iași, primăria asigură transportul gratuit al elevilor în fiecare zi, dimineața și la amiază. Soluția găsită de administrația locală a fost ca o parte din autobuzele și tramvaiele destinate transportului în comun să circule doar pentru a permite elevilor să ajungă și să se întoarcă de la școală. Mai mult chiar, dimineața, autobuzele sunt însoțite de mașinile poliției locale pentru a facilita accesul în trafic.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elev confirmat cu virusul COVID 19, la Colegiul „Unirea”. Două clase se desfășoară în online

La doar câteva zile de la de la începerea noului an școlar cu prezență fizică, un elev de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID 19. La aceeași unitate de învățământ un alt elev este suspect ca ar fi infectat cu coronavirus. //

Licitație pentru tablete, lansată de Primăria comunei Vânători

O licitație pentru achiziționarea de tablete necesare elevilor a fost lansată de Primăria comunei Vânători. Valoarea totală...

Ceremonial militar la Deleni

Anul acesta, continuând tradiția începută de acum nouă ani, la Deleni va fi organizată o ceremonie de...

Modificări importante în traficul rutier pășcănean. Sensuri unice pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu, restricții în suburbia Blăgești

Modificari importante in traficul rutier din zona Vale Pascani si suburbia Blagesti. Deciziile au fost luate in...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI